A murit cunoscutul DJ Avicii. Imagini cu artistul de la festivalul Untold, din 2015

21-04-2018 07:08


E şoc în lumea muzicii şi o tristeţe nemărginită printre fani. Unul dintre cei mai importanţi exponenţi ai muzicii electronice şi dance, DJ Avicii, s-a stins din viaţă la doar 28 de ani.

Artistul suedez a fost găsit mort în Oman, dar alte detalii nu se cunosc. Familia lui s-a declarat devastată şi a cerut presei să-i respecte nevoia de intimitate. Publicul românesc a avut ocazia să-l asculte pe DJ Avicii la festivalul Untold în 2015.

Pentru Tim Bergling, totul a început când şi-a dat seama că nu va reuşi niciodată să cânte la chitară pe cât de bine şi-ar fi dorit. Un prieten i-a arătat un program computerizat de prelucrare de muzică şi tânărul a fost cucerit pe loc. În 2008 a câştigat o competiţie de producţie muzicală şi şi-a lansat cariera sub numele de DJ Avicii, cuvânt care înseamnă în budism cel mai de jos nivel al iadului . În 2011, melodia "Levels" îl propulsa în muzica mainstream şi făcea din el un star mondial.

Ritmate şi pline de energie, melodiile sale sunt nelipsite din playlisturile posturile de radio din toată lumea. Succesul uriaş al acestora a făcut din artistul suedez primul DJ electro-dance care a pornit în turneu în toată lumea, cu zeci sau sute de mii de fani în delir. Aşa s-a întâmplat şi în 2015, la festivalul Untold de la Cluj.

DJ Avicii venea atunci după o pauză de opt luni pe care sănătatea îl silise să o facă. Pe lângă pancreatita provocată de alcool, a fost operat de apendicită şi i s-a extirpat vezica biliară.

"Atât de multă muncă. Şi atâtea drumuri la spital şi înapoi. Se întâmplau prea multe în acelaşi timp. Aşa că a fost o adevărată uşurare. Pauza aceea de opt luni a venit exact când aveam nevoie", spune DJ Avicii în iunie 2015.

În 2016 şi-a anunţat fanii că nu va mai face turnee. "A trebuit să fac asta pentru sănătatea mea", explica el pentru Hollywood reporter. "Scena nu era pentru mine. Nu spectacolele şi muzica erau problema, ci celelalte lucruri de pe lângă, care nu mi-au venit niciodată natural. Celelalte lucruri care ţin de a fi artist. Eu sunt o persoană mai introvertită în general. Întotdeauna mi-a fost foarte greu", spunea el atunci.

A continuat să compună, însă, şi chiar zilele trecute a fost nominalizat la premiile Billboard. A mai avut două nominalizări la premiile Grammy şi două la premiile MTV Europe. A colaborat cu artişti de renume, precum Madonna şi Coldplay.

"Când mă uit înapoi la viaţa mea, îmi spun: wow, eu am făcut asta?", spunea el într-un interviu pentru revista Billboard din 2016. "A fost cea mai frumoasă perioadă din viaţa mea, într-un fel. A venit cu un preţ, mult stres şi anxietate pentru mine, dar a fost cea mai frumoasă călătorie din viaţa mea".

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO