500 de elefanti din parcurile naturale din Malawi, mutati pentru a fi salvati de braconieri. Unde vor ajunge animalele

20-07-2016 11:07


elefanti in Malawi

Un proiect ambitios in valoare de 1,6 miloane de dolari isi propune sa mute 500 de elefanti aflati in doua parcuri naturale din Malawi, pentru a-i salva din calea braconierilor. Operatiunea avevoioasa este in desfasurare.

Pentru a putea fi translatate, giganticele animale sunt impuscate cu tranchilizante din elicopterele care survoleaza zona. Apoi, la sol se deplaseaza mai multe macarale si camioane. Responsabilii leaga elefantii de fiecare picior si suspendati cu capul in jos ii incarca in camioane. Astfel pachidermele vor fi transportate 300 de kilometri pana la noua lor locuinta.

Animalele sunt luate din parcurile Liwonde si Majete si duse la Rezervatia Naturala Nkhotakota. Operatiunea dificila se poate face doar in timpul iernii secetoase, deoarece atunci drumurile sun practicabile pentru camioanele care vor transporta pachidermele. Anul acesta mutarea va avea loc exclusiv in lunile iulie si august.

"Acesta va fi modul in care vom fi nevoiti sa manageriem astfel de situatii in viitor." a declarat Craig Reid, managerul parcului natural Liwonde.

Miscarea a fost initiata de ONG-ul African Parks si sustinuta cu fonduri de Loteria Olandeza si de Fundatia Wyss, relateaza Mashable.
 

Sursa: Mashable

VIDEO PROTVPLUS.RO