50 de copii, otrăviți cu un gaz toxic. Gestul unei fetițe către guvernatorul Moscovei

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
fetita moscova
Twitter

Zeci de localnici dintr-un oraș din apropiere de Moscova s-au luat la bătaie cu oficiali locali după ce mai mulți copii au fost otrăviți de un gaz toxic emanat de la o groapă de gunoi.

Scene violente în Volokolamsk, un oraș cu 20.000 de locuitori situat la 129 km nord-est de capitala Rusiei. În jur de 50 de copii de la 2 școli au fost internați pe 21 martie cu simptome de otrăvire cu un gaz toxic: greață, vărsături, stare de leșin și sângerări nazale. Revoltați părinții au cerut explicații autorităților locale, potrivit Radio Free Europe.

Conform presei ruse, copiilor li s-a făcut rău de la un gaz toxic rezultat de la o groapă de gunoi din zonă. Pe 7 martie, autoritățile din oraș au declarat stare temporară de urgență după ce nivelul de hidrogen sulfurat din aer era de 2,5 ori peste limita normală. Și nivelul de monoxid de azot înregistrat era de două ori mai mare.

Părinții copiilor bolnavi s-au strâns în fața spitalului și au cerut explicații. Șase mașini cu polițiști au sosit aici pentru a opri mulțimea furioasă. Șeful districtului, Yevgeny Gavrilov, a fost atacat cu bulgări de zăpadă și luat la rost de părinții îngrijorați.

A fost salvat de poliție în timp ce mulțimea îl numea ”criminal”. Și guvernatorul regiunii Moscova, Andrei Vorobyov, a fost atacat de localnicii furioși.

Un clip în care o fetiță face un semn cu degetul la gât către guvernatorul regiunii Moscova în timp ce acesta dădea un interviu în zonă s-a viralizat.

Localnicii au cerut în repetate rânduri închiderea gropii de gunoi din zonă, autoritățile au promis că o vor moderniza, dar nu că o vor închide.

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO