5 morți într-o busculadă la un concert. Oamenii s-au călcat în picioare la intrare

23-08-2019 09:14


5 morți într-o busculadă la un concert

Mai multe persoane şi-au pierdut viaţa şi altele au fost rănite în urma unei busculade produse joi seara la intrarea pe un stadion din Alger, cu puţin înainte de un concert al rapperului Soolking.

"Concertul-eveniment al cântăreţului Soolking din Alger a fost marcat de o dramă teribilă: cinci persoane - trei băieţi şi două fete - şi-au pierdut viaţa şi alte 21 au fost rănite în urma unei busculade", relatează site-ul de ştiri francofon TSA (Totul despre Algeria), citând surse din cadrul spitalului unde au fost transportaţi răniţii.

Potrivit TSA, busculada s-a produs "la nivelul uneia dintre intrările stadionului".

Site-ul grupului de presă privat El Bilad raportează "cel puţin 5 decese în timpul concertului Soolking din Alger şi un număr mare de răniţi în urma unei busculade", fără a oferi alte detalii. Pagina de internet precizează însă că un reprezentant al Parchetului s-a deplasat la locul incidentului, apoi la spitalul din Alger, unde au fost transportaţi răniţii, scrie Agerpres.

Pe reţelele de socializare, mai multe persoane indică, fără a cita surse sau a preciza dacă s-au aflat la faţa locului, că busculada a avut loc în jurul orei 20:00 (19:00 GMT), cu o oră înainte de începerea concertului, care s-a desfăşurat în mod normal - evocând un stadion deja plin, în timp ce multe persoane care deţineau bilete erau încă blocate afară.

Nici agenţia oficială de presă APS, nici televiziunea naţională nu au raportat pe moment vreun incident.

Piesa "La Liberté" a rapper-ului algerian care trăieşte în Franţa, adaptată după o melodie a suporterilor de fotbal şi dedicată "Hirak" - mişcarea de contestare care agită ţara din luna februarie -, a fost adesea intonată de protestatari. Piesa a fost lansată în martie, la mai puţin de o lună de la începerea, pe 22 februarie, a unor proteste masive împotriva preşedintelui Abdelaziz Bouteflika - care a demisionat ulterior - şi a regimului.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO