Scandalul otravirii cu melamina ia proportii in China
Presa oficiala scrie ca aceasta substanta industriala este probabil adaugata in mod obisnuit in hrana animalelor. Adica este posibil sa fie contaminate foarte multe produse alimentare.
O buna parte din acestea au plecat la export in toata lumea. Nu si in Romania, spun cei de la Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara.
China importa mai multe alimente decat vinde in restul lumii. Totusi exporturile sale alimentare au sporit cu 30% numai in acest an. Japonia este cel mai important client al Chinei in acest domeniu. De asemenea, Europa e o importanta piata de desfacere.
Scandalul melaminei se adanceste pe zi ce trece si pare sa cuprinda intreaga industrie alimentara chineza.
Totul a iesit la iveala dupa ce cativa bebelusi au murit otraviti cu lapte praf continand melamina, iar cazurile de imbolnavire se numara cu miile.
Melamina, o substanta industriala, adaugata in mod iresponsabil in alimente "pacaleste" testele, astfel incat produsul pare sa aiba un continut mai ridicat de proteine decat in realitate.
Saptamana trecuta, autoritatile din Hong Kong au anuntat ca melamina a fost de asemenea detectata in oua. Si dulciurile ar putea fi contaminate, acum in perioada sarbatorii Halloween, mai ales in tarile asiatice.
Dupa toate acestea, presa de stat chineza sugereaza ca substanta toxica e adaugata pe scara larga in hrana animalelor si ca obiceiul "botezarii" cu melamina este destul de vechi.
Analistii sunt convinsi ca asemenea dezvaluiri reprezinta, de fapt, aprobarea tacita a autoritatilor comuniste.