165.000 de persoane s-au oferit sa faca parte din expeditia Mars One

Ultima actualizare: 26-08-2013 06:55
marte

Compania Mars One a anuntat, vineri, ca 165.000 de persoane din intreaga lume si-au manifestat interesul pentru expeditia doar dus pe care olandezii o vor organiza, in 2022, catre planeta Marte.

Cea mai mare parte dintre cei interesati, 23%, provine din Statele Unite, numere importante de aplicanti venind si din China, Brazilia, India si Rusia, potrivit NBC News.

Toti cei care depun aplicatii pentru aceasta expeditie vor trebui sa treaca o runda de selectie, iar apoi vor participa la diverse emisiuni televizate, in genul “American Idol”, urmand ca publicul sa-i selecteze pe cei care vor face parte din proiect.

In final, vor exista sase echipaje de cate patru persoane. Cei 24 de castigatori vor incepe antrenamentele specifice supravietuirii pe Marte in 2015, urmand ca in 2022 sa paraseasca Pamantul.

Intre timp, Mars One va folosi mai multi roboti pentru a construi o retea de infrastructura si una de comunicatii pe Marte.

Toti cei care vor fi selectati si vor merge pana la capat cu acest program nu se vor mai putea intoarce pe Pamant, expeditia fiind una doar dus.


 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO