13 romani, membri ai unei retele internationale, retinuti pentru furt

Ultima actualizare: 26-06-2012 17:19

La escrocherii nu ne intrece nimeni, jucam doar in prima linie. 13 romani au fost arestati si alte cateva zeci sunt cercetati in stare de libertate.

Faceau parte dintr-o retea internationala si, alaturi de complici, au furat 200.000 de euro din conturile unor clienti ai postei italiene.

Seful gruparii era un tanar de-al nostru, in varsta de 21 de ani. Reteaua functiona dupa o schema deja clasica. Clientii postei italiene primeau e-mail-uri prin care li se cereau date personale si bancare sub diferite pretexte.

Potrivit Politiei, membrii din Romania ai gruparii intrau in posesia acestor date si le foloseau pentru fabricarea unor carti de credit false.

Mai departe, complici racolati in Italia, de la cantinele pentru saraci, dar si elevi ai unui cunoscut liceu din Milano, mergeau la ghiseele postei. Acolo, supravegheati de oameni de incredere ai bandei, trimiteau bani prin ordine de plata catre seful retelei, aflat in Romania. Ulterior, acesti "caluti", cum erau numiti, isi primeau rasplata.

Politistii italieni au fost ajutati de cei romani si de Interpol pentru a anihila reteaua. Arestarile s-au facut atat in Italia, cat si in Romania.

Autoritatile din Peninsula spun ca aproape zilnic inregistreaza tentative de frauda din partea unor hackeri romani.

Aproximativ 40 de romani sunt cercetati in stare de libertate, inclusiv studenti ai Facultatii de Fizica Magurele, din Bucuresti.

Pana acum au fost arestati si urmeaza sa fie extradati 13 suspecti din Romania.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO