10 secunde l-au despartit de moarte. Supravietuitorul din Noua Zeelanda


Ultimul update: Vineri 26 Octombrie 2012 17:17
Sursa: www.nzherald.co.nz
Data publicarii: Joi 24 Februarie 2011 06:54
Categorie: Stiri externe

Desi sansele de a mai gasi supravietuitori scad dramatic, se intampla si miracole in Noua Zeelanda. Un barbat a fost scos din cladirea unde-si avea sediul o televiziune regionala, dar si o scoala unde strainii isi perfectionau limba engleza.

Barbatul se afla in aceeasi cladire cu romanca disparuta Lia Harca.

Echipele de salvatori depun eforturi uriase ca sa mai gaseasca pe cineva in viata, la trei zile de la tragedia care a ucis cel putin 98 de persoane conform ultimului bilant.

Supravietuitorul scos de sub daramaturile cladirii, la 26 de ore dupa producerea seismului, se numeste David Horsley, si este tot profesor de engleza. Barbatul era in Noua Zeelanda impreuna cu un grup de 22 de studenti japonezi, pentru un curs de limba engleza, desfasurat pe parcursul a trei saptamani.

Horsley crede ca supravietuirea lui a fost o chestiune de timp. Daca ar mai fi intarziat 10 secunde, podeaua pe care statea s-ar fi prabusit cu el. Daca s-ar fi grabit 10 secunde, s-ar fi aflat in lift, fapt ce l-ar fi dus in situatia de a ramane prins sub daramaturi. Soarta, insa, i-a harazit lui David sa traiasca.

Dupa ce a fost scos de sub ruine, David a avut puterea de a povesti jurnalistilor despre infernul prin care a trecut in timpul celui mai grav seism produs in Noua Zeelanda in ultimii 80 de ani. Profesorul se afla la etajul al treilea al cladirii de cinci nivele, langa usa unui lift, cand a avut loc cutremurul.

"Am crezut ca e doar un mic seism care a daramat niste obiecte din imprejurimi, dupa care, deodata totul a devenit pur si simplu o nebunie. Nu era timp sa te mai misti sau sa mai decizi ce ai de facut. Nu puteai decat sa te ghemuiesti si sa speri ca vei scapa. Am crezut ca o sa mor. Mi-am pus mainile in cap, ca sa ma apar", a povestit David.

Lia Harca, originara din Craiova, nu a mai dat nicio veste de miercuri incoace. Femeia, profesoara de engleza, se stabilise in Christchurch, impreuna cu fiul ei, iar cladirea din centru unde lucra este acum un morman de darmaturi.

Autoritatile locale vor publica joi liste cu numele persoanelor care si-au pierdut viata sau au fost ranite in urma acestei tragedii. Le vor cerceta cu infrigurare si familiile de romani din oras.

Pamantul continua, insa, sa se miste spre disperarea oamenilor. S-au inregistrat chiar si patru cutremure puternice in doar 10 minute. Orasul arata acum ca dupa bombardament si multi isi doresc sa plece incotro vad cu ochii.

Cutremur in "Biserica lui Cristos", Noua Zeelanda.Marturia unui preot roman

“Nu cred ca voi scapa!” Disperarea unei mame din Noua Zeelanda. AUDIO

Cum afecteaza cutremurul economia Noii Zeelande

Cel mai lung ghetar din Noua Zeelanda "pierde" 30 de mil. tone, dupa seism

Oras devastat de cutremur in Noua Zeelanda. Cel putin 98 de morti.VIDEO
Cel mai lung ghetar din Noua Zeelanda
Cutremur in
VIDEO PROTVPLUS.RO