Locurile "altfel" de pe Litoral. Hoteluri adults-only, rezervate cu un an înainte

×
Codul embed a fost copiat

Aer mediteranean pe litoralul românesc! Şi nu ne referim acum la buletinul meteo, ci la investiţiile frumoase făcute în stil grecesc şi spaniol la Marea Neagră. Cu toţii ştim că e o loterie să te cazezi pe Litoral. Dar nu e musai să pierzi.

Cine nimereşte în locurile vizitate de echipa de la Inspectorul Pro poate ieşi câştigător. Puteţi alege cazare între stilul vechi dobrogean, cel mediteranean dar şi cel modern oferit în apartamente de lux.

Oficial, în 2018, a ajuns la malul mării noastre, peste un milion de turişti. Care ne descriu parcă două Românii diferite, atunci când vorbim despre locurile de cazare. Pe de o parte, avem hoteluri lăsate în paragină, cu camere nerenovate sau pline de gândaci. Cu mâncare sărăcăcioasă sau piscine neîngrijite.

Turist: "Am găsit tăvi cu farfurii cu mâncare puse peste gunoaie, în spaţiul de la piscină. Erau anumite rigole descoperite, în care copii îşi prindeau foarte uşor piciorul acolo."

Dar avem şi un alt litoral, cu investiţii serioase, în care au apărut adevărate oaze de vis, din care nu ai mai vrea să pleci şi cu siguranţă unde ţi-ai dori să te întorci. Începem călătoria noastră de astăzi în Vama Veche, un loc poate controversat dar boem în care pretenţiile sunt pe măsură tarifelor. În urmă cu 7 ani, descopeream o vilă de şase camere, un colţ de Mediterana, cu piscină azurie şi olana dobrogeană, culeasă de la vechile case din zonă, acum demolate.

Citește și
litoral
Cât au cheltuit turiștii pe litoral în acest sezon. Luna septembrie, mai cautată față de 2018
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Aceeaşi proprietari au ridicat o altă vila, în acelaşi stil - care a introdus, pe litoralul românesc, conceptul de adults only - adică se pot caza doar turiştii care au împlinit 18 ani. Iar în 2018, a apărut un al treilea loc, care, pe baza comentariilor oaspeţilor, a primit nota 9.9 pe unul dintre cele mai cunoscute site-uri de rezervări hoteliere din lume. Iar deja rezervările se fac şi cu un an înainte.

O cameră într-o astfel de loc costa între 300 şi 550 de lei, în funcţie de perioadă.

Prietenii sunt cei care l-au convins şi pe Sinan Mustafa, de loc din 2 mai, să îşi deschidă casa nou construită, turiştilor. Dar de vara viitoare. Abia vara aceasta a terminat-o, după o muncă de ani întregi. Este un v din piatră care a prins contur, între Vama Veche şi 2 mai. Are cinci camere şi o curte în care spiritul liber al vamaiotului îşi poate face cuib zile-n şir.

"Materialele am început să le strâng acum 19 ani. De exemplu, piatra aia roşie care este în triunghi, o aveam 21 de ani şi este luată dintre Vama Veche şi 2 Mai şi cărată în prosop aşa. Asta nu e piatră, e o cărămidă foarte veche şi este adusă de la o şcoală nemţeasca au dărâmat-o şi au dus-o la groapa de gunoi şi de acolo cărată cu roaba, cu calul, cu căruţă, cărămida e de acum 10 ani. Prietenii ziceau că fac gropa de gunoi la mama "


Ce se întâmplă în Vamă, continuă şi la Olimp. Din drumul principal, străbaţi vreo 2 kilometri prin pădure şi ajungi pe malul mării. Descoperi un loc încă sălbatic, ascuns de privirile curioşilor. Te surprinde alegerea proprietarului care, într-o perioadă în care clădirile înalte, din beton, apar peste tot, la malul mării noastre, a ales unităţile mici de cazare, atipice, care aduc pe litoral aerul vacantelor din Spania şi Grecia. Totul a pornit cu o casă de vacanţă care, tot la presiunea prietenilor, s-a transformat într-o pensiune cu piscină. Au apărut apoi nişte cabane ascunse, în pădure, şi 12 bungalowuri, la malul mării.

Ultima investiţie a fost deschisă în acest sezon şi aduce atmosfera spaniolă la malul Mării Negre.

Cei care îşi petrec vacanţa aici au acces la un restaurant şi o plajă privată, unde plătesc 30 de lei pentru 2 şezlonguri. În timpul sezonului, turiştii pot cumpăra doar sejururi de 7 nopţi, al căror preţ variază între 3500 şi 4500 de lei. Rezervările încep în noiembrie iar până la sfârşitul lui februarie nu mai sunt locuri libere.

Pentru cei care îşi doresc să se piardă într-un resort, mergem în Mamaia Nord-Navodari. Nu discutăm astăzi despre cum au înţeles alţi dezvoltatori imobiliari să construiască în această zonă, ci vă arătăm un un mic orăşel, cu 1100 de apartamente - toate cu vedere la mare - din care 70 la sută au fost deja vândute. Metrul pătrat se vinde cu 1100 de euro, iar suprafeţele variază între 45 de metri patrati- studiourile - până la 91 de metri pătraţi - 3 camere. Vedeta acestui complex este apartamentul de două camere.

Sunt şi 8 sute de locuri de parcare. Costă 12 mii de euro fiecare. Apartamentul de 3 camere are un loc inclus în preţ. Turiştii şi locatari au acces gratuit la cele patru piscine, două pentru adulţi, una pentru copii şi una interioară, la centrul spa şi la sala de sport, dar şi la cele două locuri de joacă. În complex, mai sunt patru restaurant, fiecare cu alt specific.
Drept urmare, cele mai multe apartamente au fost cumpărate, ca investiţie. Se închiriază, în medie, cu tarife cuprinse între 120 şi 160 de euro pe noapte, în funcţie de numărul de camere.

Iar la final, vă ducem la…castel. A primit nume de planetă: Uranus şi este pe locul unei foste ferme, la 23 august. Investitorul - care doreşte să îşi păstreze anonimatul - de loc din Hunedoara - s-a inspirat din arhitectura Castelului Corvinilor. A luat şi fonduri europene, în jur de 5 milioane de euro. Complexul nu a fost încă deschis turiştilor.

Staţiunea se întinde pe 30 de hectare dar de jur împrejur are o zonă tampon de 40 de hectare. Investitorul a vrut să se asigure că turiştii vor avea parte de linişte.

Pe lângă partea turistică, complexul vrea să le ofere sportivilor o bază de antrenament, cu stadion, terenuri de tenis şi piste de atletism, sala de sport şi bazine de înot. Un lucru e sigur: pe litoralul românesc nu ai cum să te plictiseşti. Iar dacă ai timp şi bani pentru un loc frumos, te poţi bucura de o vacanţă reuşită.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Românii nu au bani pentru concedii în străinătate.
Românii nu au bani pentru concedii în străinătate. "La Mamaia e musai"

Oricât de frumoasă ar fi lumea, aproape 90 la sută dintre români rămân acasă, în vacanță. Nu au bani pentru concedii în străinătate, iar în țară își permit cel mult o săptămână de relaxare.

Cât au cheltuit turiștii pe litoral în acest sezon. Luna septembrie, mai cautată față de 2018
Cât au cheltuit turiștii pe litoral în acest sezon. Luna septembrie, mai cautată față de 2018

Hotelierii de pe litoral îşi fac socotelile după un sezon estival atipic. A fost frig şi a plouat în mijlocul verii, iar şcoala a început cu o săptămână mai devreme.

Toamnă cu temperaturi de iunie, pe litoral. Hotelurile rămase deschise sunt aproape pline
Toamnă cu temperaturi de iunie, pe litoral. Hotelurile rămase deschise sunt aproape pline

La malul mării încă se simte aerul de vacanță, chiar dacă a venit toamna.

Plajele de pe Litoral se vor tripla în 2022. Până atunci, turiştii stau pe pietre
Plajele de pe Litoral se vor tripla în 2022. Până atunci, turiştii stau pe pietre

În câțiva ani, turiștii vor găsi și în sudul litoralului plaje mai mari. După ce zone întregi din Constanța, Eforie Nord și Mamaia s-au extins cu peste 60 de hectare, urmează ca alte 220 de hectare să fie amenajate la malul mării.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.