Locurile "altfel" de pe Litoral. Hoteluri adults-only, rezervate cu un an înainte


Ultimul update: Duminica 06 Octombrie 2019 18:08
Data publicarii: Duminica 06 Octombrie 2019 18:04
Categorie: Inspectorul PRO

Aer mediteranean pe litoralul românesc! Şi nu ne referim acum la buletinul meteo, ci la investiţiile frumoase făcute în stil grecesc şi spaniol la Marea Neagră. Cu toţii ştim că e o loterie să te cazezi pe Litoral. Dar nu e musai să pierzi.

Cine nimereşte în locurile vizitate de echipa de la Inspectorul Pro poate ieşi câştigător. Puteţi alege cazare între stilul vechi dobrogean, cel mediteranean dar şi cel modern oferit în apartamente de lux.

Oficial, în 2018, a ajuns la malul mării noastre, peste un milion de turişti. Care ne descriu parcă două Românii diferite, atunci când vorbim despre locurile de cazare. Pe de o parte, avem hoteluri lăsate în paragină, cu camere nerenovate sau pline de gândaci. Cu mâncare sărăcăcioasă sau piscine neîngrijite.

Turist: "Am găsit tăvi cu farfurii cu mâncare puse peste gunoaie, în spaţiul de la piscină. Erau anumite rigole descoperite, în care copii îşi prindeau foarte uşor piciorul acolo."

Dar avem şi un alt litoral, cu investiţii serioase, în care au apărut adevărate oaze de vis, din care nu ai mai vrea să pleci şi cu siguranţă unde ţi-ai dori să te întorci. Începem călătoria noastră de astăzi în Vama Veche, un loc poate controversat dar boem în care pretenţiile sunt pe măsură tarifelor. În urmă cu 7 ani, descopeream o vilă de şase camere, un colţ de Mediterana, cu piscină azurie şi olana dobrogeană, culeasă de la vechile case din zonă, acum demolate.

Aceeaşi proprietari au ridicat o altă vila, în acelaşi stil - care a introdus, pe litoralul românesc, conceptul de adults only - adică se pot caza doar turiştii care au împlinit 18 ani. Iar în 2018, a apărut un al treilea loc, care, pe baza comentariilor oaspeţilor, a primit nota 9.9 pe unul dintre cele mai cunoscute site-uri de rezervări hoteliere din lume. Iar deja rezervările se fac şi cu un an înainte.

O cameră într-o astfel de loc costa între 300 şi 550 de lei, în funcţie de perioadă.

Prietenii sunt cei care l-au convins şi pe Sinan Mustafa, de loc din 2 mai, să îşi deschidă casa nou construită, turiştilor. Dar de vara viitoare. Abia vara aceasta a terminat-o, după o muncă de ani întregi. Este un v din piatră care a prins contur, între Vama Veche şi 2 mai. Are cinci camere şi o curte în care spiritul liber al vamaiotului îşi poate face cuib zile-n şir.

"Materialele am început să le strâng acum 19 ani. De exemplu, piatra aia roşie care este în triunghi, o aveam 21 de ani şi este luată dintre Vama Veche şi 2 Mai şi cărată în prosop aşa. Asta nu e piatră, e o cărămidă foarte veche şi este adusă de la o şcoală nemţeasca au dărâmat-o şi au dus-o la groapa de gunoi şi de acolo cărată cu roaba, cu calul, cu căruţă, cărămida e de acum 10 ani. Prietenii ziceau că fac gropa de gunoi la mama "


Ce se întâmplă în Vamă, continuă şi la Olimp. Din drumul principal, străbaţi vreo 2 kilometri prin pădure şi ajungi pe malul mării. Descoperi un loc încă sălbatic, ascuns de privirile curioşilor. Te surprinde alegerea proprietarului care, într-o perioadă în care clădirile înalte, din beton, apar peste tot, la malul mării noastre, a ales unităţile mici de cazare, atipice, care aduc pe litoral aerul vacantelor din Spania şi Grecia. Totul a pornit cu o casă de vacanţă care, tot la presiunea prietenilor, s-a transformat într-o pensiune cu piscină. Au apărut apoi nişte cabane ascunse, în pădure, şi 12 bungalowuri, la malul mării.

Ultima investiţie a fost deschisă în acest sezon şi aduce atmosfera spaniolă la malul Mării Negre.

Cei care îşi petrec vacanţa aici au acces la un restaurant şi o plajă privată, unde plătesc 30 de lei pentru 2 şezlonguri. În timpul sezonului, turiştii pot cumpăra doar sejururi de 7 nopţi, al căror preţ variază între 3500 şi 4500 de lei. Rezervările încep în noiembrie iar până la sfârşitul lui februarie nu mai sunt locuri libere.

Pentru cei care îşi doresc să se piardă într-un resort, mergem în Mamaia Nord-Navodari. Nu discutăm astăzi despre cum au înţeles alţi dezvoltatori imobiliari să construiască în această zonă, ci vă arătăm un un mic orăşel, cu 1100 de apartamente - toate cu vedere la mare - din care 70 la sută au fost deja vândute. Metrul pătrat se vinde cu 1100 de euro, iar suprafeţele variază între 45 de metri patrati- studiourile - până la 91 de metri pătraţi - 3 camere. Vedeta acestui complex este apartamentul de două camere.

Sunt şi 8 sute de locuri de parcare. Costă 12 mii de euro fiecare. Apartamentul de 3 camere are un loc inclus în preţ. Turiştii şi locatari au acces gratuit la cele patru piscine, două pentru adulţi, una pentru copii şi una interioară, la centrul spa şi la sala de sport, dar şi la cele două locuri de joacă. În complex, mai sunt patru restaurant, fiecare cu alt specific.
Drept urmare, cele mai multe apartamente au fost cumpărate, ca investiţie. Se închiriază, în medie, cu tarife cuprinse între 120 şi 160 de euro pe noapte, în funcţie de numărul de camere.

Iar la final, vă ducem la…castel. A primit nume de planetă: Uranus şi este pe locul unei foste ferme, la 23 august. Investitorul - care doreşte să îşi păstreze anonimatul - de loc din Hunedoara - s-a inspirat din arhitectura Castelului Corvinilor. A luat şi fonduri europene, în jur de 5 milioane de euro. Complexul nu a fost încă deschis turiştilor.

Staţiunea se întinde pe 30 de hectare dar de jur împrejur are o zonă tampon de 40 de hectare. Investitorul a vrut să se asigure că turiştii vor avea parte de linişte.

Pe lângă partea turistică, complexul vrea să le ofere sportivilor o bază de antrenament, cu stadion, terenuri de tenis şi piste de atletism, sala de sport şi bazine de înot. Un lucru e sigur: pe litoralul românesc nu ai cum să te plictiseşti. Iar dacă ai timp şi bani pentru un loc frumos, te poţi bucura de o vacanţă reuşită.

Românii nu au bani pentru concedii în străinătate.
Românii nu au bani pentru concedii în străinătate. "La Mamaia e musai"
Cât au cheltuit turiștii pe litoral în acest sezon. Luna septembrie, mai cautată față de 2018
Cât au cheltuit turiștii pe litoral în acest sezon. Luna septembrie, mai cautată față de 2018
Toamnă cu temperaturi de iunie, pe litoral. Hotelurile rămase deschise sunt aproape pline
Toamnă cu temperaturi de iunie, pe litoral. Hotelurile rămase deschise sunt aproape pline
VIDEO PROTVPLUS.RO
Baza Sportiva
Sportul a devenit un lux. Cum arată acum baza sportivă unde se antrenau Năstase și Țiriac
Inspectorul Pro în R. Moldova. Cum au făcut moldovenii un brand de țară din vinuri
Vizita la un mecanic auto a devenit o loterie. Ce a pățit un român a cărui mașină pierdea ulei
Coșmarul celor care și-au luat case lângă București: "Se ridică blocurile ca nişte închisori"
Soia modificată genetic în țară, deși e interzisă. Descoperirea făcută pe o plantație
Locurile "altfel" de pe Litoral. Hoteluri adults-only, rezervate cu un an înainte
Abuzuri în căminele de bătrâni din România. Cum sunt tratați vârstnicii ilegale
Abuzurile din căminele de bătrâni. Mărturia unei femei care și-a pierdut mama într-un azil
Inspectorul PRO. Stomatologii străini care vin să facă practică pe pacienții români
Stațiunea care arată ca acum 50 de ani. Primăria se chinuie de 5 ani să termine 8 străzi
Gunoiul imobiliar ”înghite” România. Construcțiile noi au poluat hectare întregi de teren
Porturile de la Dunăre, o rețetă de succes pentru sârbi. Unde au eșuat autoritățile române
Pădurile Cernica şi Pustnicu, sufocate de gunoaie. De ce nu își bat capul autoritățile