CAMERA ASCUNSA. Diferentele dintre pozele de pe internet si adevarata situatie de la pensiuni. "Carnea e expirata de 6 luni"
In Romania, unii dintre cei care ofera servicii si-au facut un obicei si isi bat joc de banii oamenilor. Intalnim situatii scandaloase peste tot: in primarii, spitale, pe strada, dar chiar si la particulari.
Inspectorul Pro incearca sa schimbe mentalitati, iar dumneavoastra puteti face la fel. Nu ii lasati nepedepsiti pe cei care va nedreptatesc si trimiteti dovezile pe adresa Stirilor Pro TV.
Se apropie vacanta de iarna, asa ca multi isi doresc o saptamana la munte. Evident, in conditii decente, nu ca acelea pe care le-am gasit pe Valea Prahovei si in judetul Brasov.
Alegeri 2024
11:43
Alegeri prezidențiale 2024, programe electorale. Candidații promit ”lapte și miere”, deși puterea președintelui este limitată
11:05
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
10:04
De ce relațiile României cu Ucraina și Rep. Moldova s-ar putea înrăutăți după alegeri. Semnalul de alarmă tras de Politico
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
Multi profita de succesul urias de care se bucura agroturismul si le ofera turistilor conditii greu de acceptat. Asadar, fiti atenti unde mancati si unde va cazati.
Un barbat este revoltat pentru ca Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului a gasit, in bucataria restaurantului pe care il reprezinta, carne expirata din luna iunie.
Inspectorii ANPC sustin ca aceasta ar fi putut ajunge in farfuriile clientilor, care ar urma sa vina in Paraul Rece.
Sorin Susanu, ANPC: "Aici discutam de carne tocata de porc expirata de 6 luni de zile. Peste a carei provenienta nu o cunoastem. Asta e carne de porc.
Reporter: "Care e explicatia pentru care exista carne expirata?"
Sorin Susanu: "Nu stiu, daca e o cantitate atat de insemnata. Nu vor sa comenteze."
Vacantele de iarna bat la usa, iar turistii se vor indrepta in numar mare, catre munte. Multi vor opri cu incredere pentru o masa calda, fara sa stie ca o parte din "bunatatile" pe care le comanda pot fi deja expirate. Iata un alt caz, tot din Paraul Rece.
Sorin Susanu: "Aici e expirata din 12.11, branza grasa proaspata de vaci. Smantana la fel, expirata. Astea probabil provin din gospodaria proprie fara elemente de identificare."
Potrivit legii, orice local sau restaurant care este gasit cu mancare stricata risca sa fie suspendat. Iar in acest caz, exact asta s-a intimplat.
Sorin Susanu, ANPC: "Telemeaua asta nu arata deloc bine, nu stim cand expira."
Reporter: "Cu carnea asta ce faceau?"
Sorin Susanu: "Asteptau clienti pentru a le-o vinde".
Reporter: "Sub ce forma?"
Sorin Susanu: "Ciorba sau in alte variante. Si majoritatea painii are termenul depasit. Am decis suspendarea activitatii. Nu cred ca poate sa existe o explicatie pentru ca sunt zeci de kg de alimente expirate."
Asadar, mare atentie la locul pe care vi-l alegeti pentru petrecerea vacantelor de iarna. Pentru ca exista riscul ca in spatele unor poze frumoase, de pe internet, sa se ascunda conditii greu de acceptat.
Ceea ce ar trebui sa fie o vacanta placuta si relaxata, pe Valea Prahovei, se poate transforma rapid intr-un cosmar.
Arata cat interes isi dau unii proprietari de pensiuni. Turistii care vor ajunge in acest loc trebuie sa se inarmeze cu rabdare.
Pana va raspunde cineva, aveti grija la scarile darapanate si uitati-va atent la conditiile de cazare.
Camera ascunsa
Reporter: "Sarut mana! E deschisa pensiunea?"
Proprietar pensiune: "Da"
Reporter: "Cat costa?"
Proprietar: "Sa vedem. 90 de lei camera dubla".
Reporter: "Fara mic dejun, nu?"
Proprietar: "Cu o jumatate de zi inainte dam drumul la caldura. De exemplu, daca dam acum pana diseara se face cald. Pai uitati-va ca acum sunt 7 grade."
Turistii sunt primiti in camere mici, iar pe paturi sunt asezate prosoape vechi si uzate. Cat despre terasa si aceasta este murdara si subrezita.
De altfel, multi dintre turistii care au ajuns in aceasta pensiune s-au plans la ANPC si pe forumurile de pe internet de conditiile de cazare.
Asadar va trebui sa fiti atenti unde mancati, unde dormiti, dar si la produsele asa-zis traditionale pe care vreti sa le cumparati.
Si asta pentru ca nu intordeauna ceea ce gasiti pe marginea drumului provine din gospodarii. Inspectorii ANPC atrag atentia ca exista multi vinzatori care cumpara produse din comert - cum ar fi sucuri artificiale, pline de zahar - le schimba eticheta si le revand apoi ca produse naturale.
Altfel, agroturismul merge bine. Potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica, la 31 iulie 2016, existau 2028 pensiuni agroturistice.
Vorbim practic de segmentul din turism cu cea mai mare crestere din ultimii 2 ani.
Sursa: Pro TV
Etichete: anpc, turisti, munte, brasov, inspectorul pro, restaurant, pensiuni, iarna, valea prahovei, agroturism,
Dată publicare:
28-11-2016 18:34