CAMERA ASCUNSA. Diferentele dintre pozele de pe internet si adevarata situatie de la pensiuni. "Carnea e expirata de 6 luni"

Ultimul update: Joi 01 Decembrie 2016 06:53
Data publicarii: Luni 28 Noiembrie 2016 18:34
Categorie: Inspectorul PRO

In Romania, unii dintre cei care ofera servicii si-au facut un obicei si isi bat joc de banii oamenilor. Intalnim situatii scandaloase peste tot: in primarii, spitale, pe strada, dar chiar si la particulari.

Inspectorul Pro incearca sa schimbe mentalitati, iar dumneavoastra puteti face la fel. Nu ii lasati nepedepsiti pe cei care va nedreptatesc si trimiteti dovezile pe adresa Stirilor Pro TV.

Se apropie vacanta de iarna, asa ca multi isi doresc o saptamana la munte. Evident, in conditii decente, nu ca acelea pe care le-am gasit pe Valea Prahovei si in judetul Brasov.

Multi profita de succesul urias de care se bucura agroturismul si le ofera turistilor conditii greu de acceptat. Asadar, fiti atenti unde mancati si unde va cazati.

Un barbat este revoltat pentru ca Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului a gasit, in bucataria restaurantului pe care il reprezinta, carne expirata din luna iunie.

Inspectorii ANPC sustin ca aceasta ar fi putut ajunge in farfuriile clientilor, care ar urma sa vina in Paraul Rece.

Sorin Susanu, ANPC: "Aici discutam de carne tocata de porc expirata de 6 luni de zile. Peste a carei provenienta nu o cunoastem. Asta e carne de porc.

Reporter: "Care e explicatia pentru care exista carne expirata?"

Sorin Susanu: "Nu stiu, daca e o cantitate atat de insemnata. Nu vor sa comenteze."

Vacantele de iarna bat la usa, iar turistii se vor indrepta in numar mare, catre munte. Multi vor opri cu incredere pentru o masa calda, fara sa stie ca o parte din "bunatatile" pe care le comanda pot fi deja expirate. Iata un alt caz, tot din Paraul Rece.

Sorin Susanu: "Aici e expirata din 12.11, branza grasa proaspata de vaci. Smantana la fel, expirata. Astea probabil provin din gospodaria proprie fara elemente de identificare."

Potrivit legii, orice local sau restaurant care este gasit cu mancare stricata risca sa fie suspendat. Iar in acest caz, exact asta s-a intimplat.

Sorin Susanu, ANPC: "Telemeaua asta nu arata deloc bine, nu stim cand expira."

Reporter: "Cu carnea asta ce faceau?"

Sorin Susanu: "Asteptau clienti pentru a le-o vinde".

Reporter: "Sub ce forma?"

Sorin Susanu: "Ciorba sau in alte variante. Si majoritatea painii are termenul depasit. Am decis suspendarea activitatii. Nu cred ca poate sa existe o explicatie pentru ca sunt zeci de kg de alimente expirate."

Asadar, mare atentie la locul pe care vi-l alegeti pentru petrecerea vacantelor de iarna. Pentru ca exista riscul ca in spatele unor poze frumoase, de pe internet, sa se ascunda conditii greu de acceptat.

Ceea ce ar trebui sa fie o vacanta placuta si relaxata, pe Valea Prahovei, se poate transforma rapid intr-un cosmar.
Arata cat interes isi dau unii proprietari de pensiuni. Turistii care vor ajunge in acest loc trebuie sa se inarmeze cu rabdare.

Pana va raspunde cineva, aveti grija la scarile darapanate si uitati-va atent la conditiile de cazare.

Camera ascunsa

Reporter: "Sarut mana! E deschisa pensiunea?"

Proprietar pensiune: "Da"

Reporter: "Cat costa?"

Proprietar: "Sa vedem. 90 de lei camera dubla".

Reporter: "Fara mic dejun, nu?"

Proprietar: "Cu o jumatate de zi inainte dam drumul la caldura. De exemplu, daca dam acum pana diseara se face cald. Pai uitati-va ca acum sunt 7 grade."

Turistii sunt primiti in camere mici, iar pe paturi sunt asezate prosoape vechi si uzate. Cat despre terasa si aceasta este murdara si subrezita.

De altfel, multi dintre turistii care au ajuns in aceasta pensiune s-au plans la ANPC si pe forumurile de pe internet de conditiile de cazare.

Asadar va trebui sa fiti atenti unde mancati, unde dormiti, dar si la produsele asa-zis traditionale pe care vreti sa le cumparati.

Si asta pentru ca nu intordeauna ceea ce gasiti pe marginea drumului provine din gospodarii. Inspectorii ANPC atrag atentia ca exista multi vinzatori care cumpara produse din comert - cum ar fi sucuri artificiale, pline de zahar - le schimba eticheta si le revand apoi ca produse naturale.

Altfel, agroturismul merge bine. Potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica, la 31 iulie 2016, existau 2028 pensiuni agroturistice.

Vorbim practic de segmentul din turism cu cea mai mare crestere din ultimii 2 ani.


 
Suma cheltuita de romani la munte, in vacanta de Paste. 85% din locurile de cazare au fost ocupate
Suma cheltuita de romani la munte, in vacanta de Paste. 85% din locurile de cazare au fost ocupate
VIDEO PROTVPLUS.RO
agricultura
Afacerea falselor produse românești. Cum devin autohtone peste noapte legume și fructe de import
În şcolile din România se vând ilegal sucuri şi dulciuri. Experţii spun că dependenţa e similară cu cea dată de droguri
Inspectorul Pro și un expert în securitate, în control la cluburile din Centrul Vechi. Problemele grave descoperite
Bătrânii României, abandonați. Cazul Niculinei din Teleorman: la 81 de ani trăieşte singură cu un ajutor de 120 lei
Bucureștiul, transformat într-o enormă groapă de gunoi. Soluţia primarilor: taxe noi
Pericolul din bucate. Cantitatea de sare ascunsă în produse și ce riscăm când consumăm mai mult de 5 grame pe zi
Inspectorul PRO port Galati
Viceprimarul din Galați spune că turiștii evită orașul pentru că nu găsesc ”droguri, sex și păcănele”. ”E treaba lor”
Falsuri prezentate ca branduri de lux, o afacere de 1,5 miliarde de euro în România. Doar experții pot sesiza diferențele
Tabăra de la Năvodari, devorată de rechinii imobiliari. Nici DNA nu a putut să o salveze
Afacerea la care bulgarii ne dau clasă. Singura fermă din România, închisă inexplicabil acum 2 ani
Stațiunea turistică fără gară și transport local, dar plină de gunoaie. Oficial: ”E în atenția noastră”
Distrugerile din pădurile României. Cum au încercat autorităţile să ascundă furtul de lemn de fag