Studiu: Majoritatea elevilor, parintilor si profesorilor, multumiti de venituri si locuinta
Majoritarea elevilor, parintilor si profesorilor se declara multumiti de veniturile propriei familii si de locuinta acesteia, tot ei considerand, pe de alta parte, ca lucrurile in Romania se indreapta intr-o directie gresita, arata un studiu Avangarde.
La intrebarea "Lucrurile in Romania se indreapta intr-o directie buna sau intr-o directie gresita?", cei mai multi care au indicat directia ca fiind gresita sunt parintii (76%) si elevii (73%).
In randul profesorilor, ponderea celor care au raspuns "directia este buna" este de 33%, in timp ce 49% au raspuns "directia este gresita".
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
La scara fiecarei familii, lucrurile par insa in regula din perspectiva celor trei categorii de respondenti, toate declarandu-se, in majoritate, multumite de locuinta, de veniturile familiei si de scoala unde invata copilul/copiii.
In privinta parintilor si a elevilor, cei mai multi dintre acestia se declara multumiti si de locul de munca.
Doar 2% dintre profesori, nemultumiti de locul de munca
Ponderea celor care spun ca sunt foarte nemultumiti de locul de munca actual este de 6% in randul parintilor si de doar 2% in cel al profesorilor.
Cercetarea sociologica a fost realizata la comanda Universitatii "Titu Maiorescu" in cadrul proiectului "Prevenirea coruptiei in educatie prin informare, formare si responsabilizare", al carui beneficiar este Ministerul Educatiei Nationale.
Datele au fost culese in perioada 23 iulie - 20august, folosind un esantion de 1.560 de persoane(550 de elevi; 500 de parinti; 510 specialisti in domeniul educatiei din invatamantul preuniversitar-profesori, directori, inspectori ISJ si personal al consiliilor de administratie din unitati de invatamant).
Esantionul este reprezentativ pentru populatia studiata, cu o eroare maxima tolerata de +/-2,48%, pentru un interval de incredere de 95%.