Ranitii din Colectiv au termen limita pentru a primi ajutorul de la Guvern. Cei care nu completeaza cereri nu primesc nimic

09-02-2016 14:54

Comemorare, 3 luni de la incendiu din Colectiv

Ranitii din Colectiv care au fost externati vor beneficia de un ajutor suplimentar din partea Guvernului doar daca vor completa o cerere si o vor depune in timp util.

In urma cu o saptamana, Guvernul Romaniei anunta suplimentarea ajutoarelor acordate ranitilor din Colectiv si familiilor acestora.

Astfel: "acordarea ajutorului financiar însoțitorului persoanei rănite se va extinde, urmând ca de acesta să poată beneficia atât pentru perioada spitalizării, cât și pentru perioada în care rănitul urmează tratament în regim ambulatoriu."

In plus, de ajutor vor beneficia si insotitorii ranitilor aflati la tratament in tara, in localitatea de domiciliu. Acestia vor primi 50 lei/zi pentru toata perioada de tratament in ambulatoriu.

Familiile celor raniti in Colectiv si tratati in ambulatoriu pot beneficia de ajutor doar dupa ce completeaza o cerere si intr-un termen limita.

Cei externati inainte de publicarea acestei hotarari in Monitorul Oficial au 10 zile lucratoare la dispozitie pentru a depune cererea. Cei externati ulterior, au 30 de zile lucratoare la dispozitie.

Puteti consulta aici unde si cum se completeaza cererea pentru primirea acestui ajutor.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO