Olteanu Alexandru, ranit in incendiul din Colectiv, a intrat in greva foamei dupa ce mama sa i-ar fi luat toti banii

18-05-2016 14:27

Olteanu Alexandru

Unul dintre ranitii incendiului din Colectiv, OLTEANU ALEXANDRU OLIVIAN, a anuntat pe Facebook ca a intrat in greva foamei.

Tanarul, angajat in calitate de manager de bar la Colectiv, in momentul incendiului, dupa informatiile publicate pe pagina personala de Facebook cere sa i se faca dreptate dupa ce mama sa i-ar fi folosit banii pe care el i-a primit din donatii si de la guvern in scopuri personale.

Alexandru sustine ca statul "a permis unei persoane iresponsabile si fara scrupule sa fie insotitorul sau in Anglia". Tanarul a fost internet la Sitalul de Arsi dupa incendiul de pe 30 octombrie iar in noiembrie a fost transferat in Anglia.

“Incepand de astazi intru in GREVA FOAMEI pentru ca statul a permis unei persoane iresponsabile si fara scrupule sa fie insotitorul meu aici in Anglia. Este vorba de mama mea.
Nu voi mai comunica cu nimeni decat prin intermediul telefonului. Nu vreau sa dau interviuri, vreau sa se afle situatia mea si sa se faca dreptate. Imi voi continua tratamentul dar nu voi vorbi cu medicii englezi despre aceasta situatie.
Mama a ajuns la Spitalul de Arsi pe 4 Noiembrie desi a fost instiintata inca de dimineata de dupa accident ca eu ma aflu in coma si stare critica la spital. In momentul in care m-am trezit din coma am fost confuz total. Nu stiam unde sunt, nu stiam ce mi s-a intamplat, nu stiam cine este langa mine. Cu stupoare mi-am dat seama ca era mama, persoana care m-a parasit cand aveam 16 ani si care m-a dat afara din casa la 18. In fine, crezusem ca s-a schimbat si ca totul va fi bine.
La afarsitul lunii Ianuarie m-a sunat colegul de apartament sa ma intrebe daca ma voi intoarce acasa si am decis sa ii transfer bani pentru chirie. In acel moment, la spital fiind, mama a scos din poseta doua formulare de la MoneyGram (transfer bani) dintre care unul era necompletat si unul completat cu numele concubinului ei care se afla in tara intr-un sat de pe langa Alexandria, jud. Teleorman. In momentul acesta eu mi-am dat seama ca e ceva neinregula dar am tacut si am incercat sa aflu mai multe.
Deja de la mijlocul lunii februarie eu nu mai vroiam sa vorbesc deloc cu ea, iar spre sfarsitul lunii incepuse sa vina la spital si sa ma certe si sa ma acuze de diverse chestii, moment in care am rugat managerul sectiei de arsi a spitalului sa vina si sa ii spuna sa plece. Din acel moment el m-a intrebat daca doresc ca mama sa nu mai fie lasata sa intre si mi-au respectat decizia iar ea nu a mai fost lasata sa intre in camera de spital.
Pe 14 Februarie eu trimisesem deja e-mail la ambasada spunand problemele care le intampin si ca as dori sa chem un alt insotitor.
Cei de la ambasada mi-au spus ca insotitor poate fi doar un membru de familie sau o ruda indiferent de gradul de rudenie. Lucru care nu este adevarat pentru ca in H.G.36/2016 se specifica ca daca nu exista un membru de familie, poate fi desemnata orice persoana cu simt de responsabilitate.
Tin sa mentionez ca eu nu am avut insotitor sau pe altcineva langa mine pentru mai mult de 30 de zile, perioada in care inca ma aflam in spital si nici macar nu puteam iesi afara la plimbare.
In fine, dupa asta am avut o sedinta la care au participat: managerul sectiei de arsi, un asistent social din Anglia, un delegat de la ambasada, un translator, mama si eu. In acest moment mama a promis de fata cu toata lumea ca imi va transfera £13.000 in momentul in care eu imi voi deschide un cont bancar, suma care sa acopere necesitatile mele pe perioada recuperarii.
Personalul de la spital m-a ajutat mergand cu mine la banca sa pot deschide contul bancar.
Pe data de 05.04 contul mi-a fost deschis iar pe 06.04 am sunat-o pe mama dar nu mi-a raspuns. Abia a doua zi am reusit sa iau legatura cu ea si a venit la spital ca sa putem merge la banca. Cand am ajuns la banca, aflu cu stupoare ca a decis sa imi transfere doar £5000 spunand ca restul mi se va transfera la sfarsitul lunii, lucru pe care nu l-am acceptat, asa ca am sunat la ambasada sa le spun ca mama nu vrea sa isi respecte promisiunea. Doamna Consul de la ambasada din Londra m-a asigurat ca banii vor fi transferati de mama la sfarsitul lunii si intr-un final am acceptat.
Apoi am tot incercat sa o sun pe mama inca de pe 1 Mai si nu mi-a raspuns nici pana acum.
Recent am aflat ca a plecat din Anglia in luna Martie si s-a intors la finalul lunii iar apoi a plecat definitiv pe 19 Aprilie. A folosit banii cumulati in lunile petrecute aici ca sa cumpere electrocasnice si un automobil concubinului ei (persoana din cauza careia am fost dat afara din casa la 18 ani)
De fapt pentru ea, tragedia asta a fost un bilet la loto castigator, s-a folosit de banii de la guvern pentru alte scopuri decat cele pentru care erau destinati si eu as vrea sa raspunda in fata legii pentru asta.
Conform H.G.36/2016 banii ajungeau la insotitor pentru a sprijini victima si nu concubinul.
Tin sa mentionez ca mama a parasit Anglia cu banii cash. De asemenea cei £5000 reprezentau bani din donatii pe care mama i-a primit in timp ce eram eu in coma si dupa. Ei provenind defapt de la fundatia Mereu Aproape 15.000 lei (pe aceasta cale tin sa ii multumesc doamnei Adriana Pava), £450 donatii de la comunitatea de romani din Newcastle si $1000 bani primiti de la o verisoara din diaspora. Vreau ca ANPIS impreuna cu MAE sa ia masuri in acest caz pentru ca ceea ce a facut mama mea a fost un ABUZ”, a scris Alexandru pe Facebook.

 

Sursa: Facebook.com


VIDEO PROTVPLUS.RO