DNA a reluat audierile in cazul Colectiv. Marian Leusteanu, victima: "Este momentul sa ne trezim la realitate"


Ultimul update: Joi 01 Septembrie 2016 07:13
Data publicarii: Luni 29 August 2016 13:55
Categorie: INCENDIU IN COLECTIV
Marian Leusteanu - INQUAME

Marian Leusteanu, unul dintre supravietuitorii tragediei de la Colectiv, a fost audiat luni de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie si s-a constituit parte civila in dosar.

"M-au chemat procurorii ca sa dau declaratii in cazul Colectiv, cum s-a intamplat si daca ne constituim ca parte civila in proces. (...) Pentru mine, prietenii nu ii poti cumpara in bani. Am pierdut doi de la masa de la mine plus multi altii.

Eu am scapat, am stat cinci saptamani internat la Bagdasar-Arseni, am fost tratat foarte bine de personalul respectiv si le multumesc inca o data doctorilor, asistentelor si tuturor oamenilor care au avut grija de noi acolo", a declarat Marian Leusteanu, conform Agerpres.

El si-a exprimat speranta ca justitia isi va face treaba in acest caz.

"Daca justitia nu va gasi vinovati in acest caz foarte clar, cu 64 de morti, inseamna ca trebuie sa plecam repede din tara asta pentru ca nu mai avem nicio sansa. Din aceasta cauza, eu cred ca justitia isi va face treaba foarte bine, exemplar, pentru ca este momentul sa ne trezim la realitate, pentru ca nu putem sa uitam asa ceva, pentru ca, daca trecem cu vederea acest lucru, se va intampla din nou si vor cadea din nou alte vieti secerate", a mai spus acesta.

El si-a amintit de acele momente in care oamenii veneau sa ajute la spital ranitii de la Colectiv.

"Veneau cu apa minerala studentii, din banii lor, la noi la spital. Mie mi s-a parut extraordinar. Era o Romania a ajutorului, a oamenilor care veneau aproape de noi si ne sustineau moral si fizic. (...) Nu stiu cine va fi gasit vinovat, cum va fi vinovat, cum va plati, dar cel mai important lucru pentru mine, pentru multi oameni care sunt cu probleme sau care si-au pierdut copiii, foarte important este ca acest lucru sa nu se mai repete niciodata", a afirmat Leusteanu.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO