Ancheta la Colectiv. Cei doi inspectori ISU, cercetati in cazul tragediei de pe 30 octombrie, arestati preventiv


Ultimul update: Marti 17 Noiembrie 2015 01:50
Data publicarii: Sambata 14 Noiembrie 2015 16:14
Categorie: INCENDIU IN COLECTIV
colectiv

Curtea Militara de Apel Bucuresti a admis sambata o contestatie a DNA si a decis arestarea preventiva a Antoninei Radu, inspector ISU, pusa sub acuzare in cazul incendiului de la club Colectiv.

DNA a facut contestatie in acest caz, dupa ce anterior Tribunalul Militar Bucuresti hotarase ca Antonina Radu sa stea in arest la domiciliu.

De asemenea, Curtea Militara de Apel a hotarat ca si celalalt inspector ISU - George Matei - acuzat in acelasi dosar sa ramana in arest preventiv.

Judecatorii de la Tribunalul Militar Bucuresti au decis pe 10 noiembrie arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui George Matei, inspector in cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti, si au respins cererea DNA de arestare preventiva a celui de-al doilea inspector, Antonina Radu, hotarand ca ea sa fie cercetata in arest la domiciliu.

Cei doi angajati de la ISU, cu gradul de capitan, sunt acuzati de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Procurorii sustin ca, in perioada septembrie 2014 - primavara anului 2015, George Matei si Antonina Radu, in calitate de ofiteri-inspectori in cadrul ISU Bucuresti, in timp ce se aflau in exercitarea atributiilor de serviciu, cu buna stiinta, nu si-au indeplinit obligatiile ce decurgeau din continutul prevederilor legale privind prevenirea si apararea impotriva incendiilor, desi au luat cunostinta si au constatat faptul ca SC Colectiv Club SRL Bucuresti desfasura activitati specifice unui club fara a detine aviz/autorizatie de securitate la incendiu.

Concret, cei doi au permis functionarea in continuare a societatii in conditiile constatate si nu au intreprins nicio masura pentru intrarea in legalitate din acest punct de vedere, aducandu-se astfel atingere drepturilor si intereselor legitime ale mai multor persoane fizice si ale Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.

Potrivit procurorilor, desi au facut mai multe deplasari la clubul Colectiv, George Matei si Antonina Radu nu au intocmit niciun act de control si nu au intreprins vreo masura pentru ca SC Colectiv Club SRL sa fie luata in evidenta de catre ISU Bucuresti ca functionand fara aviz/autorizatie de securitate la incendiu, asa cum erau obligati de actele normative ce reglementeaza activitatea in domeniu.

Mai mult, George Matei si Antonina Radu s-au oferit sa-i ajute pe patronii clubului Colectiv cu intocmirea dosarului PSI, desi stiau ca exista nereguli, dar nu le-au raportat superiorilor despre existenta localului respectiv, au retinut anchetatorii.

Cei doi au efectuat controale pe platforma fostei fabrici Pionierul, insa nu au raportat despre vreo verificare facuta la clubul Colectiv.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO