Campania "Noua ne pasa", lansata de ProTV si de Crucea Rosie Romana, a strans peste un milion de euro

×
Codul embed a fost copiat

Intreaga tara este alaturi de cei raniti in tragicul eveniment din Clubul Colectiv, dar si de medicii care lupta pentru a-i tine in viata.

In cele doua saptamani de la startul campaniei umanitare "Noua ne pasa. Impreuna daruim speranta", lansata de ProTV si de Crucea Rosie Romana s-a strans peste un milion de euro. Banii sunt folositi pentru a ajuta victimele, dar si spitalele in care sunt tratate. Va multumim pentru ca ati raspuns intr-un numar atat de mare apelului nostru.

Multumita voua, sutelor de mii de oameni care ati donat, mai multe seturi de injectomate performante, in valoare de peste 100.000 de lei, au ajuns astazi in Spitalele de urgenta Sfantul Ioan si Militar.

Camelia Calin, sef sectie ATI Spitalul Sf. Ioan: "Orice donatie e binevenita pentru Spitalul Sf Ioan pentru ca beneficiaza de ea pacientii. Aceste aparate aduse astazi folosesc pentru administrarea medicamentelor intr-un mod titrat, cu un anumit debit pe ora si respectiv pe minut, ceea ce e un lucru important pentru pacientul in stare critica".

In spitalele din Bucuresti in care sunt tratati ranitii in incendiul de la clubul Colectiv, voluntarii de la Crucea Rosie Romana au dus in ultimele doua saptamani saltele anti-escara, unguente pentru arsuri, flacoane de albumina, dar si alte consumabile necesare. Pana in acest moment, s-au cheltuit 500.000 de lei din banii donati. Alte aparate si produse medicale, in valoare de 830.000 de lei urmeaza sa fie cumparate si distribuite.

Citește și
Omagiu adus victimelor din Colectiv
Campania "Noua ne pasa", lansata de Pro TV si Crucea Rosie Romana pentru a ajuta victimele din Colectiv. Cum poti dona
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Marius Ion, asistent logistic Crucea Rosie Romana: "In urmatoarele zile achizitionam electrodermatoame, saltele anti-escare, precum si alte aparate si consumabile necesare spitalelor pentru tratarea bolnavilor de la Colectiv. Daca vor avea nevoie si de alte materiale, o sa ne transmita si noi o sa incercam sa le procuram si le transmitem."

Va reamintim ca puteti dona 2 euro prin SMS la 8827. De asemenea, puteti dona, prin transfer bancar, lei, euro sau dolari, in conturile deschise de Crucea Rosie.

Conturile in care puteti dona

Donatiile se pot realiza prin transfer bancar la unul dintre conturile deschise la BRD, agentia Piata Romana:
RO36BRDE410SV29647144100 LEI
DESCHIS LA BRD
RO22BRDE410SV18508914100 EUR
DESCHIS LA BRD
RO37BRDE410SV81385954100 USD
DESCHIS LA BRD
PENTRU DONATII DIN AFARA ROMANIEI
COD SWIFT BRDEROBU

Beneficiar: Crucea Rosie Romania
PENTRU DONATII ONLINE
Puteti dona si online, pe www.crucearosie.ro, in lei, euro si dolari.
PENTRU DONATII PRIN SMS
Puteti dona prin SMS la numarul 8827. Fiecare SMS inseamna o donatie de 2 EURO.

*Campanie desfasurata cu sprijinul Orange, Telekom, Vodafone si Donatie.ro Nu se percepe TVA pentru donatiile de pe abonament. In retelele Orange si Telekom pentru cartelele preplatite, TVA-ul a fost retinut la achizitionarea creditului. Pentru donatiile de pe cartele preplatite, in reteaua Vodafone utilizatorii nu platesc TVA.

In cele doua saptamani de la startul campaniei umanitare "Noua ne pasa. Impreuna daruim speranta", lansata de PRO TV si Crucea Rosie Romana, au fost stranse fonduri de peste 1 milion de euro pentru ajutorarea victimelor acestei tragedii si sprijinirea unitatilor medicale care trateaza persoanele afectate. Donatiile colectate de la persoane fizice si juridice in doua saptamani de la startul campaniei insumeaza 1,001,331 euro, din care 588,005 euro sunt sume donate direct in conturile Crucea Rosie Romana deschise pentru aceasta campanie (cumulat lei, euro, dolari), iar 413,326 euro reprezinta contravaloarea SMS-urilor trimise, suma ce va fi disponibila in conturi dupa cel putin 3 luni, pe masura incasarii sumelor de la integratorul tehnic sau de la operatorii de telefonie mobila.

Fondurile au inceput sa fie utilizate pentru asigurarea de medicamente si alte produse farmaceutice precum si pentru completarea dotarilor necesare unitatilor medicale in care se gasesc internate victime ale incendiului, conform necesarului raportat de catre unitatile sanitare. Printre produsele achizitionate se numara albumina umana, unguente pentru arsuri, saltele antiescara, halate de unica folosinta pentru apartinatori, halate pentru medici, injectomate. In cateva situatii a fost acordat ajutor de inmormantare in valoare de 2500 euro. Suma utilizata pana in acest moment totalizeaza 111,869 euro, iar in proces de achizitie se afla in perioada urmatoare kituri pentru plamani artificiali, electro-dermatom-uri, meshgraft II complet pentru grefe de piele, consumabil lame pentru electro-dermatom, consumabile placi meshgraft II, monitoare pentru pacienti, cateter dializa, debimetru oxigenoterapie cupla DIN, umidificator pentru oxigenoterapie autoclavabil, cearceafuri etc in valoare totala de 184,568 euro.
Crucea Rosie Romana este in permanenta legatura cu unitatile medicale, astfel incat fondurile sa fie directionate in timp util, in functie de necesitatile semnalate.

Fondurile vor fi administrate in continuare de catre Crucea Rosie Romana in doua etape:
1) In prima etapa, fondurile sunt directionate catre sprijinirea unitatilor medicale care asigura asistenta si tratamentul necesare pentru persoanele afectate.
2) In cea de a doua etapa, fondurile colectate vor fi directionate catre supravietuitorii incendiului aflati in tratament la domiciliu si pentru recuperare.

Articol recomandat de sport.ro
Ireal! O bombă de 500 de kilograme, lângă un stadion din Bundesliga
Ireal! O bombă de 500 de kilograme, lângă un stadion din Bundesliga
Citește și...
Donatiile stranse cu ajutorul campaniei
Donatiile stranse cu ajutorul campaniei "Noua ne pasa", demarata de ProTV si Crucea Rosie, au ajuns la ranitii din spitale

Multumita voua, celor care ati donat, saltele speciale, necesare pacientilor cu arsuri, au ajuns la Spitalul de Arsi din Capitala.

Campania
Campania "Noua ne pasa", lansata de Pro TV si Crucea Rosie Romana pentru a ajuta victimele din Colectiv. Cum poti dona

Din spirit de solidaritate cu supravietuitorii, dar si cu medicii, care se lupta sa-i tina in viata, Pro Tv si Crucea Rosie Romana, au declansat campania de strangere de fonduri: ''Noua ne pasa, impreuna daruim speranta''.

Recomandări
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern

„(...) se impune identificarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale majorate”. Asta este una dintre concluziile unui mini-raport prezentat de șeful Finanțelor, Marcel Boloș, în ședința de Guvern de joi, 25 aprilie. 

Doi angajați ai unei bănci sunt cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Doi angajați ai unei bănci sunt cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro

Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei persoane în vârstă de 64 de ani aproximativ 140.000 de euro, a informat, vineri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Eurostat: Prețurile plătite pentru energia electrică și gazele naturale de către români, printre cele mai mici din UE
Eurostat: Prețurile plătite pentru energia electrică și gazele naturale de către români, printre cele mai mici din UE

Eurostat a publicat statistica cu privire la prețurile plătite pentru energie electrică și gaze naturale de consumatorii casnici și non-casnici din cadrul Uniunii Europene (UE).