Banicioiu ii propune lui Iohannis decorarea medicilor implicati in salvarea victimelor de la Colectiv


Ultimul update: Luni 16 Noiembrie 2015 07:04
Data publicarii: Vineri 13 Noiembrie 2015 15:43
Categorie: INCENDIU IN COLECTIV
Banicioiu - Agerpres

Ministrul Sanatatii i-a transmis presedintelui Klaus Iohannis propunerea de decorare a echipelor manageriale care au depus eforturi pentru salvarea celor raniti in tragedia de la clubul Colectiv.

"Devotamentul cu care acestia au luptat clipa de clipa pentru vietile celor raniti in tragedia de la Colectiv si faptul ca nu au pregetat cu nimic pentru a asigura pacientilor toate conditiile au contribuit la salvarea a zeci de vieti. De asemenea, acesti medici si manageri au aratat ca sistemul medical din Romania este pe drumul cel bun. Ii asigur de toata stima si pretuirea mea pe toti medicii si asistentele, personalul auxiliar, care au luptat alaturi de noi in aceste zile grele pentru noi toti", afirma ministrul Nicolae Banicioiu intr-un comunicat. De asemenea, in propunerea de decorare transmisa sefului statului, ministrul Sanatatii a solicitat si decorarea membrilor Centrului Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Sanatatii, care zi si noapte au oferit informatii si sprijin tuturor celor implicati in efortul de salvare a celor raniti in tragedia de la clubul Colectiv.

MS sustine plata orelor suplimentare pentru personalul medico-sanitar implicat in ingrijirea ranitilor din Colectiv

Ministerul Sanatatii a precizat vineri ca sustine amendamentul depus de deputatul Florin Buicu, ce vizeaza plata orelor suplimentare pentru personalul medico-sanitar care a lucrat zi si noapte pentru ingrijirea ranitilor din clubul Colectiv. "Amendamentele care au fost depuse de domnul Buicu vor fi sustinute ca amendamente agreate si de catre Ministerul Sanatatii la proiectul de lege pentru aprobarea OUG nr. 27/2015. Munca suplimentara efectuata potrivit alin. (5/12) incepand cu data de 30 octombrie 2015 se salarizeaza in functie de tariful orar aferent salariului de baza avut, la care se adauga un spor de 100% din tariful orar al salariului de baza. Prin acest amendament se propune plata suplimentara a personalului din sistemul sanitar care a acordat asistenta medicala, in afara programului normal de lucru, ranitilor in urma accidentului tragic din clubul Colectiv", sustin reprezentantii MS.

Potrivit sursei citate, este vorba de acei oameni care au venit in mod voluntar la serviciu, o parte dintre acestia lucrand non-stop, chiar si 48 de ore, pentru a incerca sa salveze viata persoanelor ranite.''Munca suplimentara si efortul acestor profesionisti trebuie recunoscute, astfel incat plata orelor suplimentare pe care acesti oameni le-au efectuat mi se pare o masura bine-venita. In conditiile in care ne confruntam cu exodul medicilor in strainatate consider ca este o pozitie justa ca atunci cand putem sa ii rasplatim pe profesionistii sistemului medical'', a declarat ministrul interimar al Sanatatii, Nicolae Banicioiu, potrivit comunicatului.

MS precizeaza ca impactul bugetar al acestei masuri este foarte mic, avand in vedere ca este vorba de un numar destul de redus de angajati si de unitati sanitare. "Aplicarea prevederii se va face dupa ce va fi emisa o Hotarare de Guvern, iar sursa de finantare este Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate", mentioneaza MS

 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO