Xiaomi, trecută pe lista neagră în SUA, după Huawei, în ultimele zile ale administrației Trump. Replica companiei

15-01-2021 20:17


Xiaomi, trecută pe lista neagră în SUA, după Huawei, în ultimele zile ale administrației Trump. Replica companiei

În ultimele sale zile, administrația Trump a crescut restricțiile impuse companiilor chineze, inclusiv producătorului de smartphone-uri Xiaomi.

 

A creat și noi reguli care ar putea reduce în continuare accesul pe piața SUA a dezvoltatorilor chinezi de software și hardware.

Unii experți cred că pe lista neagră pornită de la Departamentul Apărării și reglementările actualizate de la Departamentul Comerțului nu vor fi simțite imediat, dar dacă vor mai apărea și altele vor începe să aibă efecte, relatează South China Morning Post.

Departamentul apărării a transmis într-un comunicat că prin restricțiile către alte companii chineze, în afara celor precedente pentru Huawei și ZTE,  vizează „companiile militare chineze comuniste” care operează direct sau indirect în Statele Unite pentru a „evidenția și contracara strategia de dezvoltare a fuziunii militare-civile a Republicii Populare Chineze (RPC)”.

Departamentul Apărării nu a furnizat mai multe detalii cu privire la legăturile militare pe care le-ar avea fiecare companie vizată.

Departamentul de Comerț a publicat un act normativ pentru „Securizarea lanțului de aprovizionare cu tehnologia și serviciile informațiionale și comunicațiilor (ICTS)”, care interzice cetățenilor americani să facă tranzacții tranzacții în aceste sectoare, dacă tehnologia a fost realizată de o țară străină.

În replică, grupul Xiaomi din Beijing a emis o declarație oficială, spunând că produsele și serviciile companiei sunt utilizate numai în scopuri civile și comerciale.


„Compania confirmă că nu este deținută, controlată sau afiliată armatei chineze și că nu este o companie militară chineză comunistă” cum este definită în noua reglementare, se menționează în comunicat.

Sursa: Pro TV