Ti-ai pierdut sau ti s-a furat telefonul mobil?Nu inseamna ca trebuie sa pierzi si contactele din el
Disparitia, distrugerea sau defectarea telefonului mobil inseamna pentru multi pierderea intregii agende cu numere de telefon. Mai adaugati "la pachet" poze sau documente importante si dezastrul e complet.
Nu mai trebuie sa fie asa daca folosim cloudul.
Indiferent cat de nou sau vechi e telefonul nostru smart, ajungem dupa o vreme sa punem mai mare pret pe ce se afla in el, decat pe telefonul in sine.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Asa ca in editia de azi va dam cateva idei simple care sa va ajute sa nu mai pierdeti contacte, poze sau documente. Sa zicem ca este o editie pentru utilizatori mai "incepatori", dar George Buhnici are ponturi si pentru cei experimentati in sincronizarea contactelor in cloud.
Sa apelam la puterea exemplului: un telefon mobil smart foarte ieftin. Ar fi greu sa il mai vinzi, chiar si la mana a doua, cu mai mult de 100 de lei. Dar sa zicem ca are in el contactele mele. Agenda mea telefonica. Cum fac sa nu o mai pierd niciodata? Pentru ca e android, are nevoie de un cont Google.
Am creat pentru test unul care se numeste [email protected]. Pe langa email, ea pastreaza in contul si contactele. Ba chiar fiecare contact este trimis imediat dupa creare in internet. Il vedem in Gmail la Agenda. Hai sa mai adaugam un nume.
Pentru poze exista cel putin trei solutii de stocare gratuita in cloud. Dropbox, facebook sau Google+. Dropbox functioneaza cel mai bine dintre toate si iti va urca automat in contul tau poza originala prin wifi sau 3G, cum alegi.
Acum sa invocam sfarsitul brutal al micului nostru smartphone.
Dar ce facem la trecerea de la un iPhone la un Android sau invers? Sau poate avem doua telefoane similare pe care vrem sa pastram aceeasi agenda. Solutia este CalDAV.