Telefonul care se repară singur. Cercetătorii au descoperit cum ne putem salva smartphone-ul
Tot mai multe persoane se confruntă cu problema telefoanelor sparte, iar firmele specializate în domeniu au investit milioane în dezvoltarea unor materiale de protecție de-a lungul timpului.
Cercetătorii sud-coreeni susțin acum că au făcut o descoperire care a schimbat jocul, datorită unui proiect de cercetare, care încorporează ulei de in pe ecran sub formă de microcapsule, pentru a repara fisurile atunci când apar, transmite Daily Mail.
În cadrul testelor de laborator, cercetătorii au demonstrat că, atunci când ecranul este pus în pericol, uleiul este eliberat și se întărește în fisuri, reparând ecranul.
Stratul superior implică capsulele de ulei de in, în timp ce stratul inferior este materialul asemănător sticlei, utilizat la telefoane, tablete și alte dispozitive.
Materialul combină transparența cu proprietăți mecanice impresionante.
Combinația acestor două straturi a fost până acum testată doar într-un laborator, dar cercetătorii susțin că ar putea „în cele din urmă să fie utilizată de utilizatorii telefoanelor”.
Procesul poate dura ore bune, dar este accelerat de temperaturi mai ridicate și de lumina UV.
Cercetătorii nu sunt singurii care au încercat să rezolve problema ecranelor sparte. Apple și-a îndreptat atenția asupra problemei.
În octombrie, compania a făcut cunoscută propria sa tehnologie prin care poate fi reparat ecranul.
Tehnologia propusă ar folosi „elastomer”, un material flexibil care revine la forma sa originală atunci când este încălzit.
Aplicația Apple sugerează că ar putea fi utilizată pe telefoane, laptopuri, tablete, ceasuri și alte dispozitive