Samsung Galaxy S5 vs Xperia Z2 vs Lumia 1520. George Buhnici a testat noile telefoane lansate la Barcelona
George Buhnici a analizat la Barcelona toate telefoanele ce reprezinta varful de gama pentru marii producatori din lume, de la Samsung la LG sau Nokia.
"O sa il confundati destul de usor cu S4, atunci cand o sa il vedeti prima data, asa mai de la distanta, pentru ca sunt aproape identice. Acelasi plastic, de buna calitate, dar marginile din acelasi plastic lucios.
Spatele arata parca ceva mai bine pe noul S5. Avem un plastic mat cu un fel de gaurele, iti va fi mai usor sa il tii in mana. E usor. Ecranul e o idee mai mare si va consuma si mai putin curent. Atunci cand se descarca mult bateria, va trece in modul alb negru ca sa iti mai salveze cateva procente. Insa, noul Samsung S5 are sub capota lucruri interesante", povesteste George Buhnici.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Va place sau nu de noul Galaxy S5? Atunci meritul va apartine. Samsung spune ca de clienti a depins totul cand a ales sa faca un telefon care arata mai degraba ca un S4... tunat decat ca un veritabil nou amiral Samsung.
Si totusi. Sa vedem functiile. Ce ar trebui sa ne ia ochii? Coreeni zic ca au ascultat de clienti care ar prefera inainte de performanta lucruri lumesti ca o baterie mai mare, functii mai simple si o camera rapida.
"Senzorul de puls e o gaselnita pe care o vom vedea pe tot mai multe accesorii de fitness, dar si pe smartphone. Sub flash vom avea un astfel de senzor care ne va urmari activitatea fizica", mai poveste George Buhnici.
Acelasi client care a cerut senzor de puls pesemne ca isi doreste si un senzor de amprente. Folosit destept, nu doar pentru deblocare.
"Telefonul memoreaza pana la 6 amprente, despre care spune ca sunt codate si ca nu le va da nimanui", mai explica George Buhnici.
Sa nu uitam de megapixeli. Sa fie multi dar nu oricum. Camera a ajuns la 16MP, se deschide foarte repede si focalizeaza instantaneu. Mai nou, filmeaza si 4K, dar limitarea este de 5 minute sau cat tine memoria interna.
Batalia pentru poze e insa acerba. SONY alearga spre top cu un upgrade serios al lui Xperia Z1. Z2 vine la doar o jumatate de an dupa lansarea lui Z1, desi ne obisnuisem cu o versiune noua la cate 12 luni.
Camera la Z2 are aproape 21 de MP, senzor mai mare, poze mai clare in lumina scazuta si filmare 4K. Culorile display-ului sunt mai vii, memorie mai buna si sunet stereo.
Sa revenim la poze, unde trag si finlandezii de la Nokia... ca sa revina macar la succesul batranului 6310. Au doua telefoane amiral nou-noute cu aceeasi camera uriasa iar sa alegi intre ele este greu pentru ca sunt absolut spectaculoase.
Daca buzunarul pantalonilor tai este suficient de adanc si rezistent, te poate intereseaza Lumia 1520, primul phablet Windows Phone care ajunge de acum si in Europa.
Dincolo de poze si performanta, pentru clientul roman primeaza pretul. Acolo va bate detasat G PRO2, phabletulul coreean de la LG.
Surpriza din lista noastra e MediaPad X1 de la Huawei.
Ar fi fost ciudat sa spunem acum un an asa ceva dar phabletul chinezesc de 7 inchi arata ca un iPhone urias, costa la jumatate si impacheteaza tehnologii de ultima ora. Printre altele este cel mai rapid telefon pe retelele 4G de pe care poate trage un film inainte ca punga de popcorn sa se umfle in cuptorul cu microunde.
Romania este in primul val de lansare pentru toate aceste smartphone-uri. Incepand cu aprilie le veti vedea la operatorii mobili si au un pret de plecare care variaza in jurul pragului de 2500 de lei.