Realme 8 Pro, telefonul de buget cu cameră de 108 MP. Specificații și preț în România

Dată publicare: 08-04-2021 17:23
Dată actualizare: 08-04-2021 17:34
Sursa: Business Insider India


Realme 8 Pro

Realme 8 Pro este cel mai recent smartphone de buget al companiei chinezești, care încearcă să găsească un echilibru între funcțiile camerei, performanță și preț.

 

Jurnaliștii de la Business Insider India sunt de părere că acest model este superior seriei Realme 7, deoarece are o cameră actualizată și un nou design atrăgător.

Punctul culminant principal al Realme 8 Pro este camera de 108 MP de pe spate, care îl transformă într-unul dintre cele mai interesante smartphone-uri din segmentul său de preț.

Deși camerele de 108MP au început să apară pe telefoanele de nivel mediu, nu vedem prea des un smartphone de buget, adică mai ieftin, cu aceste specificații tehnice.

Preț și disponibilitate Realme 8 Pro

 

Realme 8 Pro are un preț de 1349,99 lei la precomandă.

Telefonul Realme 8 Pro vine în culorile albastru, negru și galben.

Unul dintre aspectele deosebite ale Realme 8 Pro, în afară de camera sa, este designul. Unitatea testată de Business Insider ​​avea un finisaj anti-orbire pe spate cu design texturat, ceea ce îl face diferit de celelalte telefoane din acest segment - și, deși s-ar putea să nu fie cel mai bun aspect, ”se simte cu siguranță robust și nu atrage amprentele”.

Telefonul este ușor, are doar 176 de grame și totuși, se simte robust.

Realme 8 Pro vine cu un ecran Full HD + Super AMOLED de 6,4 inci. Este suficient de luminos sub lumina directă a soarelui, iar reproducerea culorilor este destul de bună, ținând cont de prețul telefonului.

Cu toate acestea, ceea ce este puțin dezamăgitor este rata de reîmprospătare a ecranului, care este de doar 60Hz, într-un moment în care 90Hz pare să devină norma în acest segment de preț.

Principalul punct de vânzare al Realme 8 Pro este camera sa foto: 108MP pe spate, împreună cu una de 8MP și alte două camere de 2MP, pentru a captura imaginile în adâncime, precum și cele de tip macro.

Deși megapixelii nu sunt totul, am fost impresionați de capacitatea telefonului de a face fotografii cu detalii bune, dar și reproducerea culorilor. Camera este rapidă și nu iese din ritm.” - mai spun cei de la Business Insider.

 

Performanță și durata de viață a bateriei Realme 8 Pro

 

Realme 8 Pro este alimentat de chipsetul Qualcomm Snapdragon 720G, care este asociat cu până la 8 GB RAM și 128 GB stocare. Cu toate acestea, telefonul acceptă doar 4G.

Rata lentă de reîmprospătare de 60Hz a afișajului poate părea puțin prea mică pentru cei care au folosit un telefon cu rețea de reîmprospătare de 90Hz sau 120Hz. În afară de asta, însă, performanța telefonului este bună.

Realme 8 Pro a folosit o baterie de 4.500mAh, cu suport pentru încărcare rapidă de 50W. Telefonul se încarcă la 100% în 47 de minute.

În mod surprinzător, Realme a livrat un încărcător de 65W în cutie, chiar dacă Realme 8 Pro acceptă doar încărcarea de 50W.

Software Realme 8 Pro

 

Realme 8 Pro vine cu Realme UI 2.0 și rulează cu Android 11.

Interfața Realme UI este dotat cu caracteristici ușor personalizate în comparație cu Android-ul clasic. 

 

 

 

Sursa: Business Insider India