Reacția oficială Huawei privind colaborarea cu Google


Ultimul update: Luni 20 Mai 2019 19:50
Data publicarii: Luni 20 Mai 2019 16:57
Categorie: iLikeIT

Gigantul american Google, al cărui sistem de operare mobil Android echipează majoritatea smartphone-urilor din lume, a anunţat că nu mai colaborează cu renumita companie de telecomunicaţii din China, Huawei.

Practic, viitoarele telefoane mobile produse de Huawei, nu vor mai putea folosi aplicaţiile şi serviciile proprietatea Google, precum Gmail, de exemplu. Cei care au deja astfel de aparate le vor putea folosi de acum înainte, însă nu vor mai avea acces la update-urile sistemului de operare.

Decizia anunţată de Google, vine după ce preşedintele american Donald Trump a interzis, săptămâna trecută, companiilor americane să facă comerţ în telecomunicaţii cu firme străine considerate "periculoase" și "riscante" pentru securitatea naţională.

Măsura vizează în special grupul Huawei. Compania cu sediul în Shenzen, în sudul Chinei, este de mult timp în vizorul autorităţilor americane, care o suspectează de spionaj în beneficiul Beijingului.

Declarație oficială Huawei privind colaborarea cu Google


„De-a lungul timpului, Huawei a adus contribuții substanțiale la dezvoltarea și creșterea platformei Android în jurul lumii. Drept unul dintre partenerii cheie ai Android la nivel global, am lucrat îndeaproape cu platforma open-source pentru a dezvolta un ecosistem care a adus multiple beneficii atât utilizatorilor, cât și întregii industrii.

Huawei va continua să asigure actualizări de securitate, precum și servicii post-vânzare pentru toate dispozitivele Huawei și Honor existente, fie tablete, fie smartphone-uri, atât pentru cele deja vândute, cât și pentru cele aflate încă pe stoc la nivel global.

Vom continua să dezvoltăm un ecosistem software sigur și sustenabil care să asigure cea mai bună experiență tuturor utilizatorilor Huawei, la nivel global.”

Declarație Google
:„Respectăm această directivă și revizuim implicațiile. Pentru utilizatorii serviciilor noastre, Google Play și securitatea Google Play Protect vor continua să funcționeze pe dispozitivele Huawei existente.”

Declarație Android: „În ceea ce privește întrebările utilizatorilor Huawei privind următorii pași în respectarea celor mai recente acțiuni ale guvernului american: Vă asigurăm că respectăm toate cerințele guvernului Statelor Unite, iar servicii precum Google Play & securitatea Google Play Protect vor funcționa în continuare pe dispozitivele Huawei existente.”

Tags: huawei, google, china,

Ce trebuie să știe posesorii de telefoane Huawei, după interdicțiile impuse de SUA
Ce trebuie să știe posesorii de telefoane Huawei, după interdicțiile impuse de SUA
banci gradina botanica
După Cluj, și în Capitală se oferă internet gratuit la Grădina Botanică. Cum a fost posibil
iLikeIT. Cum putem comunica mai creativ cu ajutorul imaginilor: EMOJI și ANIMOJI
iLikeIT. Viitorul gaming-ului: consolă cu rezoluție 8K și serviciul Google Stadia
Cum arată mașinile viitorului. Tehnologia care le transformă în centre de divertisment
”Societatea nu este pregătită”. Cum va schimba tehnologia lumea în câțiva ani
iLikeIT. Jocurile săptămânii, prezentate de George Buhnici
iLikeIT, imagine din emisiune
iLikeIT. Motivele pentru care două telefoane pliabile încă nu au apărut pe piață