Ce trebuie să știe posesorii de telefoane Huawei, după interdicțiile impuse de SUA


Ultimul update: Luni 20 Mai 2019 18:47
Data publicarii: Luni 20 Mai 2019 13:40
Categorie: iLikeIT
Huawei

Grupul chinez Huawei Technologies a anunţat luni că va continua să ofere actualizări de securitate şi servicii Google pentru toate smartphone-urile şi tabletele Huawei şi Honor existente deja pe piață.

Acest anunț vine după ce gigantul american Google a anunţat că va respecta un decret care a intrat în vigoare vineri şi care interzice companiei chineze să mai beneficieze de actualizările la sistemul de operare Android, informează Reuters, potrivit Agerpres.

În schimb, grupul chinez nu a spus ce se va întâmpla cu telefoanele pe care le va vinde în viitor, care este puţin probabil să mai aibă acces la o serie de servicii populare oferite de Google, precum Gmail, YouTube şi Chrome, dacă nu va fi obţinută o licenţă specială.

Citește și: Reacția oficială Huawei privind colaborarea cu Google

Smartphone-urile şi tabletele mărci ale Huawei funcţionează pe baza sistemului de operare Android de la Google. Grupul chinez este al doilea mare producător mondial de smartphone-uri după Samsung şi în prezent aspiră la poziţia de lider mondial.

"Huawei va continua să ofere actualizări de securitate şi servicii post-vânzare pentru toate smartphone-urile şi tabletele actuale mărcile Huawei şi Honor, acoperind toate produsele vândute şi cele care sunt în stoc la nivel global", a informat un purtător de cuvânt de la Huawei. Grupul chinez subliniază că a avut o contribuţie importantă la dezvoltarea şi creşterea sistemului de operare Android la nivel mondial şi va continua să construiască un sistem software sigur şi sustenabil, pentru a putea oferi cea mai bună experienţă pentru toţi utilizatorii săi.

În prezent, dispozitivele vândute de Huawei în China nu au aplicaţiile Google, însă decizia grupului american ar putea afecta apetitul consumatorilor din afara Chinei pentru produsele marca Huawei. Aproape jumătate din cele 208 milioane telefoane vândute de Huawei în anul 2018 au fost în afara Chinei, iar Europa este cea mai importantă piaţă externă a grupului chinez, care controlează 29% din piaţa europeană.

Gigantul american Google, al cărui sistem de operare mobil Android echipează imensa majoritate a smartphone-urilor în lume, a anunţat, duminică, că începe să-şi suspende relaţiile cu compania chineză de telecomunicaţii Huawei, care face parte dintre cele considerate "riscante" de Washington.

Pe fondul tensiunilor comerciale cu Beijingul, preşedintele american Donald Trump a interzis săptămâna trecută grupurilor americane să facă comerţ în telecomunicaţii cu companii străine considerate periculoase pentru securitatea naţională, o măsură ce vizează în special Huawei, gigantul chinez de telecomunicaţii, considerat "oaie neagră" de către Washington, aminteşte sursa citată.

Grupul figurează pe o listă de companii suspecte cu care nu se poate face comerţ decât după ce se obţine unda verde de la autorităţi, stabilită de Departamentul de Comerţ al Statelor Unite.

Huawei Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Google ar putea opri accesul Huawei la aplicaţiile sale, inclusiv Android şi Gmail
Google ar putea opri accesul Huawei la aplicaţiile sale, inclusiv Android şi Gmail
Donald Trump a semnat o lege
Donald Trump a semnat o lege "anti-Huawei". Reacţia guvernului chinez
Noul telefon Huawei P30 a ajuns la iLikeIT. Cât de bun este ”flagship”-ul chinezilor
Noul telefon Huawei P30 a ajuns la iLikeIT. Cât de bun este ”flagship”-ul chinezilor
iLikeIT. Ce aduce nou Huawei P30 Pro, comparativ cu Galaxy S10 şi iPhone 10s Max
iLikeIT. Ce aduce nou Huawei P30 Pro, comparativ cu Galaxy S10 şi iPhone 10s Max
QuizUp
iLikeIT. Jocuri de week-end: QuizUp, Nosy Jones şi Paco Forever
Sistemul inteligent care poate salva multe vieți, dezvoltat de un băiat de 10 ani
Un camion cu cele mai noi tehnologii ajunge în România. Informații despre el găsiți într-o aplicație
Facebook lansează moneda virtuală Libra
Cum puteți transfera fotografii gratuit. De ce să nu folosiți WhatsApp și Facebook
După Cluj, și în Capitală se oferă internet gratuit la Grădina Botanică. Cum a fost posibil
emoticoane ilikeit
iLikeIT. Cum putem comunica mai creativ cu ajutorul imaginilor: EMOJI și ANIMOJI