Primul robot care va lucra într-o clădire din București. Ce știe E-5CU să facă

05-06-2019 18:22


Roboții autonomi sunt tot mai prezenți în viața noastră. Dotați cu inteligență artificială, se mișcă singuri, gesticulează, interacționează cu oamenii și pot fi programați să răspundă la întrebări din orice domeniu.

În Rusia, Statele Unite și Germania sunt folosiți deja în muzee, școli, magazine şi bănci. În curând, vom avea și în București primul manager de clădire-robot. Îl cheamă E-5CU, are 1.60 înălțime şi 115 kilograme.

E-5CU este un robot autonom programat să lucreze în locuri aglomerate și să interacționeze cu oamenii, iar acum se pregătește pentru primul sau loc de muncă în România.

Ana Maria Stancu, Bucharest Robots: „Peste câteva luni, într-o clădire din București, va fi acest robot, care îi va întâmpina pe oameni și le va facilita accesul. Este un robot foarte complex. Poate îndeplini nenumărate sarcini. Își mișcă trunchiul, brațele și capul și este dotat cu un sistem de recunoaștere facială. Îi poate face interlocutorului său chiar și o fotografie.”

Astfel de roboţi sunt folosiţi în Germania și Rusia la centrele de informare ale băncilor şi muzeelor, dar şi în hipermarket-uri. Pot oferi informații despre orice produs de pe raft și accepta plăți cu cardul.

Ana Maria Stancu, Bucharest Robots: „În Statele Unite l-au dus în câteva școli și i-au montat camere infraroșii pe umăr pentru a scana copiii să nu intre cu arme.”

E-5CU va fi prezent săptămâna viitoare și la iCEE.fest 2019, cel mai important eveniment dedicat tranformării digitale din Europa, și va modera alături de George Buhnici conferința dedicată roboticii și inteligenței artificiale.

Potrivit ultimelor rapoarte din industrie, piața roboților autonomi va crește de la 320 de milioane de euro, cât este în prezent, la 4 miliarde, până în anul 2023.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!   

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!