iLikeIT. Cativa tineri din Cluj lucreaza la un joc video cu roboti de 100.000 de dolari: Second Hand - Razbunarea lui Frankie
Mai stiti povestea de saptamana trecuta, cu cei cinci de la Critique Gaming, care lucreaza la "Interrogation" dupa participarea la un hackaton? Pastram ideea de oameni care au cu totul alta profesie si competitia.
Numai ca schimbam numarul membrilor echipei: opt. Si orasul in care creeaza cei despre care vorbim astazi: Cluj-Napoca.
Rikodu - asa isi spun programatorii, premiati deja pentru ideea lor.
Second Hand - Razbunarea lui Frankie este un joc in care controlezi un robotel... aparent simpatic, facut din tot felul de piese la mana a doua. Scopul insa ii tradeaza firea apriga: trebuie sa devii sef planetar peste ceea ce pare...un centru de fier veci. Un fel de Wall-E amestecat cu Westworld, daca putem spune asa...
Ei sunt Rikodu. De-acum... un startup in toata puterea, aparut dupa participarea echipei la un maraton international al dezvoltatorilor de jocuri. Concurentii au avut 72 de ore la dispozitie sa dezvolte un proiect pe tema "Transformare". Shapeshift, de fapt, dar nu am gasit o traducere mai buna...
Asa s-a nascut Second Hand: Frankie`s Revenge. Frankie...nu vreun Terminator, ci un robotel incropit din fiare vechi.
E un joc relaxat si relaxant. Dai click dupa click si lupti impotriva robotilor rai. In lumea lui Frankie, care ne aduce un pic aminte de universul lui Wall-E... exista si asa ceva.
Poti juca singur, dar si cu prietenii, in mod cooperativ.
Radu Cristea, RIKODU: "Jocul nostru e un joc de actiune, unde jucatorul intra intr-o lume a robotilor, avatarul lui e un robot pe care il poate customiza si personifica"
Alexandru Palade, RIKODU: "Mi-a placut atat de tare conceptul incat am zis sa continuam, ca are potential. Practic din aprilie am inceput intr-o anumita forma sa lucram la el. Eforturile s-au intensificat."
In sensul ca Alex si-a lasat jobul de zi cu zi si se ocupa full-time de Frankie. Si partenerul sau din afacere va intra complet in paine, incepand cu luna ianuarie.
Cei de la Rikodu au inchiriat deocamdata un spatiu si lucreza...cand apuca la joc. Cativa membri ai echipei de opt au inca norma intreaga la locurile de munca...
Radu Cristea, RIKODU: "Noi credem ca stim care sunt lucrurile pe care jocul nostru trebuie sa le implementeze ca sa fie unul de succes si sa prinda la public."
Jocul ar trebuie sa fie gata in 12 luni.
Radu Cristea: "Tintele principale sunt PC si console, iar ca monetizare, premium. Adica jucatorii platesc o suma fixa si primesc jocul."
Pana sa stranga insa bani de la jucatori, trebuie sa duca la bun sfarsit proiectul. Deocamdata, sunt in episodul in care depind de banii altora.
Alexandru Palade, RIKODU: "Pana acum am fost finantati din buzunar, din buzunarul meu, si urmeaza sa mi se alature unul dintre colegi, Radu ca asociat si sa vina si el cu bani. Planul nostru, nu as vrea sa dai un interval de timp, as spera ca in urmatoarele 6 luni sa gasim o varianta sa finantam proiectul pana la capat."
Adica, aici ar trebui sa intre in viitor si... salarii. Alex estimeaza ca joaca de-a robotul va absorbi aproximativ 100.000 de dolari. Pe moment, cheltuielile sunt tinute din scurt: chirie, calculatoare, soft si...cam atat. Nimeni nu ia salariu.
Rikodu si Frankie au impresionat insa la DevPlay, conferinta romaneasca de jocuri. Au luat premiul cel mare si 5.000 de euro.
Alexandru Palade, RIKODU: "Pentru noi a fost super confirmarea. Pe langa premiu in sine, care a fost foarte util confirmarea faptului ca este potential, ca si alti vad potential pentru ideea pe care noi am pornit, a fost extraordinar."
Apropo, Frankie... e fabricat in Cluj-Napoca, nu la Bucuresti.
Iar noua... ne place tare mult ambitia celor de la Rikodu. Mai greu gasesti, astazi, tineri dispusi sa trudeasca fara sa se planga. Sa renunte la zile libere si sa aduca bani de acasa...doar, doar sa-si vada visul implinit.