Profesorii americani vor învăța cum să protejeze elevii de un atac armat, cu ajutorul unui joc

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Miercuri 03 Ianuarie 2018 09:07
Categorie: Smart things

Ca să înveţe ce pot face în cazul unui atac armat la şcoala unde predau, profesorii americani vor face antrenament după metode folosite în armată. Mai exact, vor exersa cu ajutorul unui joc video, foarte realist.

Produs de Armata americană, jocul îi învaţă ce să facă pentru a supravieţui şi a-i proteja pe elevi. Măsura a fost luată deoarece o treime dintre atacurile în masă din Statele Unite se întâmplă în şcoli.

În 14 decembrie 2012, un tânăr de 20 de ani deschidea focul într-o şcoală primară din Newtown, Connecticut. A ucis 20 de copii de clasa întâi şi şase adulţi. A fost una dintre cele mai grave tragedii de acest fel pe care le-a trăit America, dar nici pe departe singura.

Potrivit FBI, o treime dintre atacurile armate în masă din ultimii 20 de ani au fost comise în şcoli.

Tamara Griffith, cercetător în Armata americană: „Putem preveni multe dintre aceste decese, putem pregăti oamenii mai bine. Profesorii nu şi-au ales de bunăvoie un rol în care se pot aştepta să zboare gloanţe pe lângă ei. Din păcate, devine o realitate şi vrem să le dăm şansa să înţeleagă ce opţiuni au şi ce soluţii ar putea funcţiona."

Atac armat în Cairo, în noaptea de Revelion. Doi creştini, ucişi când cumpărau ceva de băut

Cu acest scop, un joc video folosit de Armata americană la antrenamentele soldaţilor a fost adaptat având în vedere atacurile armate din şcoli. Utilizatorul poate parcurge scenariul din perspectiva profesorului, a elevilor, a poliţiştilor şi chiar a atacatorului. Inteligenţa artificială îi permite atacatorului din joc să se adapteze în funcţie de reacţia celorlalţi, aşa cum ar face unul real.

Bob Walker, manager de proiect: „Multe dintre opţiuni le permit profesorilor să testeze soluţii care au fost deja aplicate. De exemplu, în cazul atacului de la Virginia Tech, baricadarea uşilor a funcţionat foarte bine. Aşadar, şcolile au posibilitatea să încerce diverse soluţii ca să vadă ce se potriveşte în mediul respectiv."

Pentru că reprezintă atât de realist coşmarul oricărui părinte sau profesor din Statele Unite, simularea poate fi solicitantă din punct de vedere emoţional. Dar autorii jocului cred că orice adult care lucrează într-o şcoală trebuie să-l parcurgă măcar o dată.

Tamara Griffith, Army Research Laboratory, Orlando:Cu cât ai mai multă experienţă, cu atât ai mai multe şanse să supravieţuieşti. Simulatorul îţi permite să exersezi diferite variante, să vezi ce funcţionează şi ce nu funcţionează."

O versiune a acestui joc de antrenament este folosită deja de poliţişti, iar Pentagonul o va pune curând şi la dispoziţia şcolilor, fără niciun cost.

Atac armat într-o biserică din Nigeria. Cel puțin 16 persoane au murit

Atac armat într-o biserică din Nigeria. Cel puțin 16 persoane au murit

whatsapp

Interzis pe WhatsApp pentru românii sub 16 ani. Cum va fi verificată vârsta

România semnează acordul european de cooperare în domeniul inteligenței artificiale

Cel mai mare târg industrial din lume, deschis la Hanovra. Roboţii care au cucerit-o pe Merkel

iLikeIT. Aplicația Taraba Virtuală ajută fermierii să livreze produse naturale clienților

De ce nu poți debloca un telefon cu degetul unui om decedat

iLikeIT. Toate emisiunile, serialele și Știrile PRO TV sunt disponibile online GRATUIT

internet

Trucul prin care puteți accesa Facebook sau WhatsApp în țările unde sunt interzise