Omul de ştiinţă Kevin Warwick, supranumit Captain Cyborg, vine la Bucureşti
Omul de ştiinţă Kevin Warwick, supranumit Captain Cyborg, vine la Bucureşti, la a 7-a ediţie Internet & Mobile World, unde va prezenta experimentele realizate pe el însuşi.
El va arăta cum poate tehnologia electrozilor şi a implantului să fie folosită pentru a crea cyborgi şi creiere biologice pentru roboţi.
"Vedeta incontestabilă de pe Main Stage la a 7-a ediţie Internet & Mobile World este profesorul Kevin Warwick, primul om de ştiinţă devenit cyborg. Supranumit şi Captain Cyborg, Kevin Warwick este unul dintre cercetătorii care au marcat evoluţia omenirii, fiind aşezat de Institutul de Fizică al Marii Britanii, în rândul celor 7 genii ale ştiinţei, alături de Galileo Galilei, Einstein, Marie Curie şi Nobel. Principalele domenii de cercetare ale prof. dr. Kevin Warwick sunt Inteligenţa Artificială, robotica, cyborgii şi sistemele biomedicale, capitol la care trebuie menţionat una dintre marile sale contribuţii în cercetare, simulatorul inteligent destinat luptei cu boala Parkinson", anunţă organizatorii evenimentului care va avea loc în 3 - 4 octombrie, la Romexpo, transmite news.ro.
„Oamenii au creat deja roboţi cu neuroni umani, dar dimensiunea creierului robotic, care adună 30 de milioane de neuroni, nu ajunge la dimensiunea celui uman, care are sute de miliarde de neuroni. Dar suntem pe acest drum, iar în 10-15 ani, omenirea va fi animată de discuţii aprinse pe tema roboţilor cu creier de mărimea celui uman. Şi atunci ne vom întreba ce fel de drepturi vom oferi acestui tip de roboţi?” , povestea Kevin Warwick într-un interviu.
Cercetătorul şi prof. Warwick este cunoscut pentru experimentele sale de pionierat care includ implantarea unui dispozitiv în braţul stâng pentru conectarea sistemului nervos direct la un computer. De asemenea, un succes răsunător l-a avut cu primul impuls uman extra-senzorial (ultrasonic) şi prima comunicare pur electronică între sistemele nervoase a două fiinţe umane.
Pe Main Stage IMWorld, profesorul Kevin Warwick va prezenta experimentele realizate pe el însuşi, arătând cum poate tehnologia electrozilor şi a implantului să fie folosită pentru a crea cyborgi şi creiere biologice pentru roboţi. Profesorul va explica modalitaţile în care pot fi obţinute atât sporirea abilităţilor umane, cât şi diminuarea efectelor unor boli neuronale. Dovadă a importanţei acestei realizări este şi numărul mare de domenii în care această tehnologie a avut deja impact major, un element-cheie fiind nevoia unei interfeţe clare care să conecteze creierul biologic la tehnologia computerizată.
Pe scena principală IMWorld cercetătorul va prezenta modul în care, prin această tehnologie, creierul unui om poate fi într-un loc, iar corpul omului în orice alt loc în care există şi reţea. „Următorul pas în comunicare va fi direct creier-către-creier. Două implanturi vor putea conecta două creiere, dintre care unul sper să fie al meu”, a mai declarat Kevin Warwick.
Accesul pe Main Stage, la sesiunea profesorului Kevin Warwick, se face doar pe baza biletului de tip Digital Architect sau cu oricare PRO ce poate fi achiziţionat de pe www.imworld.ro.
În cifre estimative, IMWorld 2018 înseamnă 7 scene mari cărora le corespund tot atâtea zone expoziţionale cu soluţii specifice, 25 de industrii şi 5000 de companii reprezentate la toate nivelurile, 9000 de participanţi cu profil de business, dintre care 5500 de nivel CxO, 140 de expozanţi cu peste 2700 de soluţii digitale, 147 de speakeri locali şi internaţionali şi 127 de sesiuni, 22 de start-up-uri autohtone, 7 zone de networking
În fiecare an, în prima săptămână din octombrie, timp de 2 zile, mediul de business activ din România se întâlneşte cu tot ce este mai important în procesul de transformare digitală la Internet & Mobile World, concept propriu al companiei Universum Events.
Structurată ca o expo-conferinţă B2B, IMWorld are misiunea de a sprijini toate industriile din România să adopte digitalizarea pentru a creşte eficienţa şi productivitatea.