Mână bionică, realizată de un profesor pentru elevul său. Suma infimă pe care a cheltuit-o

Dată publicare: 02-04-2021 08:30
Dată actualizare: 02-04-2021 15:11


Cu ajutorul unei imprimante 3D, un profesor din Marea Britanie a realizat o mână bionică, de care avea mare nevoie un elev de-al său.

 

Cadrul didactic a profitat de vacanţa şcolară pentru a pune la punct proteza, de ultimă generaţie. Când a revenit la cursuri, băiatul a avut surpriza să primească o mână robot, asemenea eroului său preferat, Iron Man.


Se spune că nu-ți uiți niciodată profesorul preferat, o vorbă cât se poate de adevărată în cazul lui Lewis. Băiatul, în vârstă de 12 ani, s-a născut fără antebraț. Medicii i-au realizat un braţ protetic, dar puştiului îi era incomod şi nu reuşea să îl folosească. Văzându-l cât de mult se chinuie să ia notiţe în timpul lecţiilor, unul dintre profesori a decis să îi facă unul mai bun.

Lewis McCaslin, elev la Bradfield School: „Ultima proteză pe care am avut-o era mai grea şi mai strânsă. Când îndoiam braţul, mă durea."

Pentru a-i realiza echipamentul special, profesorul său a apelat la o companie specializată în realizarea membrelor cu ajutorul imprimantelor 3D. Angajaţii l-au învăţat care ar fi paşii de urmat, apoi cadrul didactic a împrumutat una dintre maşinăriile şcolii şi, în timpul vacanţei, şi-a dus la bun sfârşit planul. Materialele l-au costat doar 30 de lire sterline.

Daniel Grant, profesor la Bradfield School: „Mai sunt câteva modificări pe care trebuie să le facem. Amândoi încă îi descoperim capacităţile, dar a fost nemaipomenit să îl văd cum apucă diferite obiecte şi sper că şi el e fericit."

Mâna bionică funcţionează pe baza unor senzori implantaţi în piele. Când elevul îşi încordează muşchii din braţul cu probleme, el transmite un semnal mâinii bionice, pe care îl transformă în impulsuri electrice.

Reporter: Ce părere ai despre domnul profesor Grant?
Lewis: „Cred că este un profesor minunat, ajută oamenii... În sfârşit pot să merg cu bicicleta în parc."

Pe lângă faptul că îi permite să pună în practică activităţile preferate, Lewis e încântat că mâna seamănă cu cea a super-eroului său preferat, Iron Man.