Măști de protecție inedite create de un designer: "Simbolizează situația actuală"

Ultima actualizare: 17-08-2020 09:57

O colecție de măști de protecţie inedite - inspirate atât de pandemie, cât și de problemele politice din Hong Kong - a fost realizată de un designer din această țară, iar cele aproape două sute de modele unicat te lasă fără cuvinte.

Asemenea multor creatori de modă, şi acest designer din Hong Kong a fost afectat de pandemie. Dar asta nu l-a împiedicat să îşi pună la lucru creativitatea. Bărbatul este şi actor de profesie, aşa că, în lipsă de spectacole, costumele de scenă au primit altă întrebuinţare. Omul a avut material suficient pentru a realiza accesorii futuriste, adaptate însă vremurilor actuale.

De exemplu, una dintre măştile de protecţie ia forma unei caserole de unică folosinţă.

O altă creaţie a fost inspirată de arta din Thailanda - o destinaţie populară de vacanță, dar care în această perioadă nu mai este la fel de accesibilă.

Edmond Kok, designer: "Cred că fiecare obiect de artă este inspirat din viața noastră de zi cu zi. Cel puțin așa s-a întâmplat în cazul meu. Să luăm drept exemplu coronavirusul. Am văzut o mulțime de poze cu acest virus în care este prezentat cu o mulțime de țepi. Cum aveam un material care semăna izbitor cu acele forme, m-am gândit să creez această mască."

Alte măşti au fost realizate cu scopul de a atrage atenţia asupra situaţiei politice din Hong Kong. De pildă, una dintre ele simbolizează o cameră de supraveghere, iar altă are o mână ce acoperă gura. Artistul le-a creat cu gândul la suprimarea libertăţii de exprimare în fosta colonie britanică, unde presiunile sunt tot mai mari din partea Beijingului.

Edmond Kok, designer: "Vreau să documentez diferite lucruri care s-au întâmplat în viața noastră. Cred că acest proiect nu se referă doar la aceste măști de protecție pe care le-am realizat, ci sunt măști ale oamenilor din Hong Kong, care simbolizează situația actuală."

Designerul speră că într-o zi lucrurile vor reintra în normal, iar măştile vor fi doar o dovadă a situaţiei dificile prin care a trecut omenirea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO