Instagram adaugă o funcţie de recuperare a postărilor şterse
Instagram nu va mai elimina direct postările utilizatorilor săi, pentru a-i proteja de pierderea postărilor proprii şterse din greşeală sau în urma unui hack.
Instagram lansează „recently deleted”, o funcţie ce permite utilizatorilor să recupereze postările şterse din diverse motive. Orice postare ştearsă va intra în noua secţiune de unde va putea fi recuperată înainte de a fi ştearsă complet, transmite News.ro.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Postările şterse vor fi păstrate timp de 30 de zile în „recently deleted”, înainte de a fi eliminate permanent. În tot acest timp, utilizatorul poate recupera oricare dintre postările ajunse aici.
Noua facilitate poate fi văzută ca un Recycle Bin temporar şi funcţionează la fel ca funcţiile similare din multe aplicaţii, precum Apple Photos ori Google Photos, care nu elimină imediat conţinutul şters de utilizator, ci îl păstrează o perioadă, timp în care poate fi recuperat.
În cazul Instagram, aceasta are un dublu rol de protecţie. Pe de o parte, utilizatorul este protejat, astfel, de propriile erori, precum ştergerea din greşeală a unei postări.
Pe de altă parte, este o măsură de protecţie în cazul în care utilizatorul pierde accesul asupra propriului cont, ca urmare a unui hack. Chiar dacă hackerul îi şterge unele dintre postări, utilizatorul îşi poate recupera contul şi postările şterse în cele 30 de zile în care acestea sunt păstrate în „recently deleted”.
Recuperarea postărilor şterse se va face doar după ce utilizatorul parcurge un pas suplimentar pentru verificarea identităţii, care va implica comunicarea prin SMS sau email. Acest pas nu vine în locul protecţiei 2FA, ci o completează.