ILikeIT. Inovația adusă de Kinderpedia în procesul de învățământ online. Ce oferă platforma gratuită
Platforma Kinderpedia oferă o interfață necesară școlii online, care poate fi utilizată de profesori, elevi și părinți, pentru cursuri, note și administrarea procesului de învățământ. Principalele funcții au fost explicate în emisiunea ILikeIT.
Kinderpedia este o soluție digitală extrem de utilă elevilor, profesorilor dar și părinților, mai ales pentru că a pornit ca o soluție gratuită în perioada pandemiei. Este autorizată de Ministerul Educației pentru folosirea în școli și va rămâne gratuită, cel puțin o perioadă.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Evelina Necula, co-fondatoare Kinderpedia: „Este o soluție completă de comunicare și management dedicată în egală măsură școlilor și grădinițelor, în egală măsură profesorilor, pe care îi ajută să salveze din timpul administrativ cât și să își aloce mai mult timp activității pedagogice. De asemenea îi aduce pe părinți mult mai aproape de activitatea copiilor, atât în preșcolar cât și în ciclul primar, la școală, la grădiniță, o soluție care simplifică și activitatea directorilor pentru că le oferă o soluție asupra comunicării dar și a întregii activități din instituția lor. Pentru că suntem în acest context al predării online, cuprinde o componentă integrată de clasă virtuală. Asta înseamnă că poți să faci prezența pe Kinderperdia, poți să dai drumul unei lecții la distanță, ai orarul, cu recurență, cu toate activitățile salvate și înregistrate acolo, se pot da teme, se pot da note pe catalogul electronic deci este un instrument complet pentru orice profesor sau educator. Pentru familie este o fereastră pentru activitatea copilului de peste zi, când știm că cei mai mulți dintre părinți nu au posibilitatea unui contact real cu dascălii și poate din această colaborare între școală și familie se va naște cel mai important progres în perioada următoare”.
Iulia Ionescu: Platforma a fost gratuită pe perioada pandemiei, știți câți profesori, elevi, au accesat-o?
Evelina Necula: „Când a debutat pandemia, am semnat un protocol cu Ministerul Educației în baza căruia am oferit gratuit Kinderpedia școlilor publice și au accesat-o aproximativ 150.000 de utilizatori din 2.000 de școli. Sunt cifre totale, cuprind utilizarea atât din sectorul public cât și din cel privat, atât din România cât și din alte state europene unde mai avem grădinițe înrolate, dar, evident, cea mai mare parte a utilizatorilor a venit din sectorul public în perioada aceasta . (...) Se găsește pe web, este disponibilă și ca aplicație nativă pe Android și iOS, atât pentru profesori cât și pentru elevi și părinți și este găzduită în cloud, pe Amazon, deci poate fi folosită de oriunde. Una din componentele protocolului cu Ministerul Educație prevede că fost inițiativa noastră să oferim gratuit, pe viață cum spunem noi, un pachet de 11 module, tocmai pentru a le oferi utilizatorilor certitudinea că nu vor rămâne niciodată fără acces la activitatea lor și la ce au reușit să salveze până astăzi pe platformă”.