iLikeIT: Următoarea revoluție așteptată la telefoane: ecranele flexibile


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 20 Octombrie 2018 11:51
Categorie: iLikeIT

OK, lăsăm un pic deoparte isteria moțului. Și hai să fim corecți și să ne asumăm doza de subiectivism pe această tema. Nu ne place și punct! 

Ne-ar coafa mai degrabă...ecranele de la un capăt la celălalt, fără obstrucții.

Iar după? Ei bine, după, avem tot mai multe semnale că ni se pregătește ceva major. Echivalentul...lui iPhone 1 ca impact.

Ecranul flexibil este revoluția pe care o așteptăm în materie de telefoane inteligente.

Samsung lucrează la unul și chiar l-ar lansa în 2019. Iar ZTE are deja un prototip funcțional. Foarte cool! Cât de util este însă un asmenea pas? Vedem în cele ce urmează!

Acum poți să spui, fără să te ferești, că .... ți se îndoaie. Telefonul, cum ar veni. Un pic de context: ca un ecran să fie flexibil, tehnologia din spate trebuie să fie OLED. Ceea ce există, de la Samsung Galaxy S încoace, adică de acum 8 ani. Bun, am bifat cerința!

Inovație? Slavă Domnului, e loc, mai ales după amorțeala asta în care am căzut de când cu moțul. Lesne, deci, de înțeles de ce apăsăm ca nebunii pe pedală spre această idee de telefon cu ecran flexibil.

Samsung ne-a arătat un prototip încă de acum 5 ani, pe o scenă de la CES 2013.

Așadar, încercarea istorică, acest prim pas către viitor... există. Mai rămân de rezolvat problema bateriei, placă de baza cu procesorul și toate cele. Ne-am ambalat însă la zvonurile care spun că tot coreenii vor veni cu ceva uimitor la sfârșitul lui 2018 sau în prima parte a anului viitor.

În realitate, cel mai apropiat ... ”flexiphone” o să fie de fapt un ”flip-phone”. Cam așa ... cum tot cei de la Samsung își imaginau viitorul acum 4 ani.

Când ai de făcut ceva rapid, folosești doar jumătate din telefon, logic. Dar dacă vrei să te joci, nah, că tot omul, mărești displayul! Altfel dai în diabet de la CandyCrush în 16:9 curat, pe 8 inch, probabil. Apropo, estimăm un preț de vânzare de cel puțin 1.500 de euro, în prima fază.

Însă productivitatea, clar, sare la alt nivel în raport cu soluțiile din prezent!

Altfel, și în acest caz aplaudăm curajul chinezilor, care pot face telefoane flexibile fără... OLED și la prețuri excepționale. L-ați mai văzut pe la noi. Este ZTE Axon M, telefonul cu două ecrane care pot fi unite și care costă sub 3000 de lei, în România.

OK, ecranul nu este flexibil, dar încearcă tu să strecori 7 inch pe o suprafață nu mai mare de 5.

Preferatul nostru vine tot de la ZTE. Se numește Nubia Alpha și arată așa: un ceas cu ecran alungit, care rulează o versiune regândită a Androidului.

În partea centrală, cel mai probabil, zac toate șuruburile și sârmulițele. Hardware-ul adică. Iar camera se vede pe față...deși...ne-ar coafa o demonstrație, pentru că ne imaginăm deja unghiuri spre imposibile.

Nu avem nici specificații, nici prețuri pentru alpha, însă așteptăm cu interes finalul acestui an - s-ar putea să apară oficial pe piață!