iLikeIT. Jocul săptămânii este Assasin's Creed: Odyssey, despre războiul dintre Grecia și Sparta


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 20 Octombrie 2018 11:49
Categorie: iLikeIT

Cea mai nouă serie Assasin's Creed este aici. Se numește Assasins Creed: Odyssey și ne vorbește despre războiul peloponesiac. Adică...știți voi, un fel de FC Sparta cu AS Atena din localitate.

Bine, o variantă un pic mai filosofică, pentru că dai de Socrates, Herodot și alți hipsteri ai vremurilor. Semizeul controllerului, Marian, ne spune mai multe.

Cel mai nou titlu din seria Assasin's Creed, Odyssey, duce acțiunea în Grecia antică. Avem un scenariu fictiv, plasat cu 400 de ani înainte de Hristos, fix în perioada conflictului dintre Atena și Sparta. Ca să va dați seama cât de repede trece timpul, este al 11-lea titlu mare din serie.

Cel care dă 60 de euro pe joc controlează fie un bărbat, fie o femeie, care are rolul de a împăca taberele. Vorba aceea, de unde atâta înțelepciune, Zorba, gyros și tzatziki dacă nu încetează caftul? Nepotismul e în floare, în joc.

Personajele, indiferent că vorbim despre bravul Alexios ori agila Kassandra sunt descendenți ai faimosului rege spartan....nu Cristi Borcea, ci Leonidas.

În toată povestea asta, stai de vorba cu Herodot sau Socrates, iar cinci minute mai târziu treci la parkour. Dacă ai mai jucat vreun Assasins Creed până acum, o să vezi multe lucruri similare. Cum spuneam, modalitatea prin care te poți urca de pe o clădire pe alta, cum poți să fugi peste obstacole incredibil de ușor, dar și sistemul de lupta - toate sunt duse la rang de artă.

Nimerește butoanele în ordinea corectă și o să fii un mic Bruce Lee îmbrăcat în războinic grec.

Apropo, tu alegi cum să duci misiunea la capăt. Fie vrei ca tot orașul să știe că e sub asediul tău, fie... te poți strecura în spatele gărzilor ca să-i iei prin surprindere. Evident, te poți folosi de multe trucuri ca să te războiești mai ușor. Poți să trimiți de-acum faimosul vultur ca să scaneze în jurul tău, să te ajute să-ți planifici mai bine atacul.

Nou este și formatul RPG - role playing game, în care personajul devine mai puternic pe măsură ce capătă experiență. Și dacă ești fan dinainte, să știi că bătăliile navale rămân.

La final, să îi lăudăm un pic pe cei de la Ubisoft România, care au pus umărul serios la Odyssey. Și...spor la butonat!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!