iLikeIT. Jucăriile folosite în metodologia STEAM au la bază predarea copiilor la patru discipline diferite
Educaţia STEAM, care îmbină ştiinţa şi tehnologia cu matematica şi ingineria, ar putea fi inclusă în programa şcolară a elevilor din ţara noastră.
Cel puţin asta reiese din programul „România Educată”, propus anul acesta de preşedintele Klaus Iohannis.
Iulia Mizgan, consultant jucării STEAM: „Sunt jucării folosite în metodologia STEAM, care are la bază predarea copiilor la patru discipline diferite, cum spune și titlul lui, este un acronim de la știință, tehnologie, inginerie și matematică. Această metodologie vrea să introducă disciplinele în educația copiilor într-un mod integrat și vrea să le explice copiilor concepte abstracte prin experimente și joacă. Cea mai modernă și avansată jucărie pe piața STEAM în acest moment este un robot cu droid. Este un kit de blocuri programabile, din care se pot realiza construcții infinite, este compatibil și cu LEGO. Are niște blocuri cu senzori care se codează, iar cu ajutorul se poate programa fiecare construcție care să facă ulterior diferite acțiuni. Acest robot este foarte bun pentru școli, deoarece copiii pot lucra în echipă și pot primi anumite sarcini de la profesori”.
Prețul unui kit, în jur de 500 de dolari
„Acest kit ajunge undeva la 500 de dolari, dar el poate fi folosit în clasă, și ce este extraordinar este faptul că vine cu patru manuale care au lecții pentru 48 de săptămâni, 2 ani de activitate academică. În fiecare temă, elevii au câte o temă pe care o dezbat, iar profesorii primesc indicații, primesc subiecte de discuție cu copiii. Acest kit oferă foarte multe posibilitați”, a mai declarat Iulia Mizgan.