iLikeIT. Jucăriile folosite în metodologia STEAM au la bază predarea copiilor la patru discipline diferite

×
Codul embed a fost copiat

Educaţia STEAM, care îmbină ştiinţa şi tehnologia cu matematica şi ingineria, ar putea fi inclusă în programa şcolară a elevilor din ţara noastră.

Cel puţin asta reiese din programul „România Educată”, propus anul acesta de preşedintele Klaus Iohannis.

Iulia Mizgan, consultant jucării STEAM:Sunt jucării folosite în metodologia STEAM, care are la bază predarea copiilor la patru discipline diferite, cum spune și titlul lui, este un acronim de la știință, tehnologie, inginerie și matematică. Această metodologie vrea să introducă disciplinele în educația copiilor într-un mod integrat și vrea să le explice copiilor concepte abstracte prin experimente și joacă. Cea mai modernă și avansată jucărie pe piața STEAM în acest moment este un robot cu droid. Este un kit de blocuri programabile, din care se pot realiza construcții infinite, este compatibil și cu LEGO. Are niște blocuri cu senzori care se codează, iar cu ajutorul se poate programa fiecare construcție care să facă ulterior diferite acțiuni. Acest robot este foarte bun pentru școli, deoarece copiii pot lucra în echipă și pot primi anumite sarcini de la profesori”.

Prețul unui kit, în jur de 500 de dolari

Acest kit ajunge undeva la 500 de dolari, dar el poate fi folosit în clasă, și ce este extraordinar este faptul că vine cu patru manuale care au lecții pentru 48 de săptămâni, 2 ani de activitate academică. În fiecare temă, elevii au câte o temă pe care o dezbat, iar profesorii primesc indicații, primesc subiecte de discuție cu copiii. Acest kit oferă foarte multe posibilitați”, a mai declarat Iulia Mizgan.

Citește și...
iLikeIT. ASUS ROG Phone 5S, un smartphone special pentru gaming
iLikeIT. ASUS ROG Phone 5S, un smartphone special pentru gaming

Smartphone-ul ASUS ROG Phone 5S este un telefon de gaming. Device-ul este mai gros și mai mare decât alte telefoane deoarece trebuie să încorporeze mai multă tehnologie și deține chiar și ventilatoare de răcire.

iLikeIT. Apple a dezvăluit o serie de produse noi în cadrul evenimentului virtual
iLikeIT. Apple a dezvăluit o serie de produse noi în cadrul evenimentului virtual "Unleashed"

Pun pariu că în acest moment Intel și AMD dau din colț în colț, fără replică pentru produsele pe care Apple le-a anunțat luni.

Recomandări
Generalul Ben Hodges, interviu pentru Știrile PRO TV: Regiunea Crimeea va deveni aproape o capcană pentru ruși
Generalul Ben Hodges, interviu pentru Știrile PRO TV: Regiunea Crimeea va deveni aproape o capcană pentru ruși

Generalul-locotenent ( în rezervă) Ben Hodges - fost comandant al trupelor aliate din Europa - a vorbit într-un interviu acordat Știrile PRO TV despre evoluția războiului din Ucraina și cât de mare este riscul ca Rusia să atace o țară NATO.

Petrolul din Rusia este interzis oficial în UE. Ministrul Energiei: Rafinăriile din România au găsit surse alternative
Petrolul din Rusia este interzis oficial în UE. Ministrul Energiei: Rafinăriile din România au găsit surse alternative

Uniunea Europeană a interzis de luni importurile de petrol pe mare din Federația Rusă. Embargoul are ca scop reducerea veniturilor din vânzarea țițeiului pe care regimul lui Vladimir Putin le foloseşte pentru finanțarea războiului.

Comisarul european pentru economie: Vom avea o recesiune în această iarnă
Comisarul european pentru economie: Vom avea o recesiune în această iarnă

Europa va intra în recesiune la iarnă iar revenirea pe creştere nu se va întâmpla înainte de primăvara anului următor, a declarat luni comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, informează Reuters.