iLikeIT. Exista internet si fara Google sau Yahoo. Site-uri gigant, necunoscute romanilor
Internetul de azi este de doua ori mai vast, in comparatie cu anul trecut, si de zece ori mai extins fata de acum cativa ani. In schimb, noi am ajuns sa exploram aceleasi cateva pagini online in fiecare zi.
George Buhnici ne face cunostinta cu Baidu, Youku sau Agoda.
vk.com -> Site rusesc cu peste 100 de milioane de utilizatori. Seamana destul de mult cu Facebook, pentru ca este tot un site de socializare, si, la prima vedere, a copiat de la Zuckerberg chiar si setul de culori. Compania care detine vk.com este una foarte valoroasa in prezent, fiind cotata la cateva miliarde de euro. Cu ce vin rusii in plus fata de Facebook, de exemplu? Au un serviciu dedicat muzicii, care acopera extrem de multe genuri si artisti, inclusiv din Romania.
Utilizatorii pot incarca absolut orice: o harta, un document, fisiere audio si video, fotografii
Baidu -> Companie evaluata la 50 de miliarde de euro. Arata simplu la prima vedere, pentru ca a copiat un model de succes: este "Google-ul Chinei". Totul este in limba chineza, iar rezultatele cautarilor seamana izbitor de mult cu cele ale Google.
Youku -> Este varianta in limba chineza a popularului Youtube. Aceste site-uri sunt mult mai populare in China decat "originalele" lor.
Chiar daca aceste website-uri sunt in limba chineza si nu exista optiune de schimbare a limbii, tot Google vine in ajutor, prin intermediul serviciului Translate, care poate traduce integral o pagina.
alibaba.com -> Un alt site chinezesc cu succes, inclusiv in randul romanilor, pe care poti gasi absolut orice de vanzare. Totul este mult mai ieftin pe acest site, iar produsele se vand in cantitati impresionante.
fotolog.com -> Un site foarte popular in America de Sud - una dintre primele retele de socializare de pe internet cu fotografii. Are aproximativ 50 de milioane de utilizatori, insa mai putin din Europa. Este un site interesant pentru ca aici posteaza artisti, fotografi sau graficieni.
agoda.com -> Multi dintre noi isi cumpara vacantele de pe booking.com, unul dintre cele mai cunoscute site-uri internationale de profil, alaturi de Trip Advisor sau Travelocity Travel. Prea putini folosesc Agoda.com, deoarece acest site este util in special pe zona din Asia. De pe acest site si-a cumparat la un moment dat o vacanta si George Buhnici, care il si recomanda in acest sens.