iLikeIT. Alertă pentru utilizatorii Facebook. De ce trebuie schimbată urgent parola

02-04-2019 09:19


Facebook are în continuare mari probleme de securitate. Mii de angajați au avut acces la parolele utilizatorilor.

Iată de ce ar trebui să vă scoateți de urgență numărul de telefon de pe Facebook.

Recent, Mark Zuckerberg a transmis o scrisoare pe Facebook, o notă, în care spunea că viitorul Facebook stă în siguranță și criptare, precum și în respectul față de datele utilizatorilor.

Apoi, însă, au apărut tot felul de informații, că timp de câțiva ani Facebook a păstrat într-un document parolele în clar a 600 de milioane de utilizatori. Așadar, dacă nu v-ați schimbat parola la Facebook în ultimul an, poate că nu ar fi rău să o faceți acum, pentru că nu se știe cine a avut acces la ea.

Dar nu este singura problemă. Facebook este investigată penal în SUA pentru că nu a respectat protecția datelor. Mai exact, pentru că Facebook nu ne păstrează în mod privat numărul de telefon pe platformă. Există câteva cercetări făcute de companii independente despre felul în care Facebook ne păstrează datele, iar acum ceva timp compania lui Zuckerberg a încurajat utilizatorii să își securizeze conturile adăugând numărul de telefon, pentru a primi un cod suplimentar.

Această procedură se numește ”two factor authentication” (”autentificare în doi pași”, n.red.) și dacă cineva îți fură contul, dar nu are numărul de telefon, nu poate primi codul suplimentar.

Ce nu ne-a spus Facebook este că folosește numărul de telefon al utilizatorului, chiar dacă acesta a setat numărul să fie vizibil doar pentru prieteni. Din acest motiv, un utilizator putea fi găsit prin simpla tastare a numărului de telefon, care de fapt nu fusese făcut public.

De ce are nevoie Facebook de numărul nostru de telefon? Pentru publicitate. Și pentru că telefonul este legătura directă între Facebook, WhatsApp și Instagram. Numărul nostru de telefon este ca un fel de CNP pentru Facebook.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!