iLIKE IT. Evoluţia produselor Apple de-a lungul timpului


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 02 Noiembrie 2018 16:51
Categorie: iLikeIT

Ce alegeţi? O tonă şi o sută de kilograme de mere golden, d-alea bune, bio sau noul iPad Pro, excepţional, de 12.9 inch? Pe care, din păcate, compania-mamă l-a redus la statut de semi-inutil, scoţând pe piaţă produse mai bune la acelaşi preţ!

Incepem cu ce trebuia să înceapă Apple încă de acum 4-5 ani. Macbook Air. Air-ul are o poveste lungă şi fascinantă. A apărut în 2010, introdus pe scenă de legendarul Steve Jobs. Un laptop spectaculos, subţire şi cu baterie imensă. Fascinant pentru acele vremuri.

Air-ul e mai subţire, mai puternic şi vine cu ecran RETINA. Are porturi USB-C, doua la număr, care ţin şi de HDMI şi de porturi USB, doar că-s mai rapide. Macbook-ul Air este cel mai ieftin laptop al celor de la Apple, dar şi un bestbuy.  Vine cu touchID, adică senzor de amprentă pentru deblocare, iar carcasa e făcută din aluminiu reciclat în totalitate. 

Următorul upgrade vine pe Mac Mini. Acest Macbook, dar fără ecran, încapsulat într-o capsula SpaceGrey. Aplicaţiile pot fi făcute doar de pe un Mac, indiferent de formă sau cost, iar Mac Mini e cea mai ieftină cale de acces. 

iPad Pro vine cu un nou procesor A12x Bionic, cel mai rapid pus vreodată pe un dispozitiv mobil. În teorie, mai puternic decât Xbox One S, la un consum mai mic de energie. Şi mai rapid decât 92% dintre computere portabile.

De-acum vine cu USB-C, ca să-l poţi conecta la un monitor care ştie până la 5k. Şi poate încărca şi alte device-uri. Poate fi împerecheat şi cu un Apple Pencil, un pix de 100 de dolari, fără taxe, care se încarcă automat la contact cu marginea tabletei.

Toată tableta este nouă, ecranul se întinde pe aproape toată suprafaţa, dispare butonul de Home şi apar la schimb FaceID, dar şi gesturile de pe iPhone-urile 10.

Preţul? iPad-ul de 11 inch are un preţ de pornire de 800 de dolari, cu stocare de 64 de giga şi Wi-Fi.

Varianta de 12.9 inch costa 999 de dolari, dar poate ajunge la 2000 cu toate accesoriile şi stocare de un terra. 

iLikeIT. Noile gadgeturi lansate de Apple, în această săptămână
Apple a lansat un nou MacBook Air şi un Mac mini îmbunătăţit. Cât costă