Google Play Pass, Apple Arcadia sau PlayStation Plus. Ce variante de jocuri cu abonament lunar există în România
Google, Apple sau Sony oferă abonamente lunare și anuale care oferă acces la mii și mii de jocuri care pot fi accesate pe telefoane mobile sau console.
Fiecare magazin de aplicații de pe iOS și Android vine cu un abonament cu o sumă modică lunară, cu acces la sute de aplicații și jocuri fără reclame. Sunt titluri și aplicații care pot fi folosite din prima, curate, fără nimic altceva care să ne deranjeze.
Începem cu Android. În magazinul de aplicații Google Play Store, dacă dați o căutare în partea de sus cu ”play pass”, o să ajungeți la opțiunea de abonament și, odată ce aveți acest abonament, care costă 15 lei pe lună sau 90 lei tot anul, vedem toată galeria de aplicații la care avem acces imediat.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Doar descărcăm ceea ce ne interesează și putem să jucăm fără reclame. Iar în printre jocurile de acolo sunt și câteva foarte interesante și foarte bune, precum ”Raging bites”.
Sunt jocuri foarte bine cotate, care au multe recenzii bune de la utilizatori sau cei care le-au jucat, dar sunt și aplicații, aplicații de productivitate, aplicații de editat fotografii sau aplicații de editat video, care - la fel - funcționează foarte bine. Și da, pentru editarea unui videoclip, de exemplu, n-o să apară numele aplicației peste videoul exportat.
Există și o categorie specială pentru cei mici, cu foarte multe jocuri la care putem să le dăm acces fără să vadă reclame. Și e important că dacă există un ”family link” creat, o legătură cu mai multe conturi în familie, până la cinci utilizatori pot beneficia de acest abonament, cum spuneam, cu 15 dolari pe lună.
Nu este singurul abonament de acest gen. Și utilizatorii de iOS au acces la ”Apple Arcade”, care include doar jocuri. Sunt mai bine de 200 de jocuri, iar abonamentul este cu 10 lei mai scump ca la Android, pe lună. Poate fi plătit și el pe un an, pentru o reducere mai bună.
Și pentru PC există această modă, iar de curând a ajuns și în România. ”Xbox game pass” este un abonament de vreo 65-70 de lei pe lună, undeva pe acolo, și este disponibil atât pentru PC, cât și pentru consolele de la Microsoft Xbox.
Și acest abonament oferă acces la sute de jocuri, multe dintre ele destul de cunoscute sau care, de altfel, cumpărate separat, ar costa câteva sute de lei, inclusiv Microsoft ”Flight Simulator” sau Forza Horizon 5, jocuri din colecția ”Electronic cards”, care pot fi descărcate și jucate atât cât vrem.
Sunt și jocuri vechi, clasice, de acum 10, 15, 20 de ani.
Sony, au intrat și ei în această horă cu abonamentele, doar că de la PlayStation Plus au mai creat încă două pachete, care costă ceva mai mult, dar printre jocurile oferite sunt câteva sute interesante, inclusiv Assasin Credc și jocurile Sony clasice de la Ubisoft.
Și, evident, și Nintendo Switch. Pentru cei care au această consolă, pot plăti un abonament de câțiva dolari pe an pentru acces la jocurile Nintendo din anii 80-90, gen Super Mario.