Google, data in judecata de peste 100 de persoane, pentru monitorizarea telefoanelor si computerelor
Compania de internet americana Google a fost data in judecata de peste o suta de persoane din Marea Britanie, care o acuza de monitorizarea in secret a computerelor si telefoanelor lor mobile, informeaza dailymail.co.uk.
Peste 100 de utilizatori de produse Apple cer despagubiri - a caror valoare nu a fost facuta publica - intr-un proces in care Google este acuzat ca le-a spionat telefoanele si computerele pentru a avea acces la datele lor personale.
Unii dintre reclamanti spun ca s-au simtit "hartuiti" dupa ce au fost bombardati cu apeluri si e-mail-uri continand reclame la diverse marci de haine, publicatii, banci etc. ce se regaseau pe site-urile accesate de ei de pe iPhone, iPad sau laptop.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Reclamantii mai spun ca este posibil ca pana la zece milioane de persoane sa fi cazut victime si mai cred ca procesul impotriva Google ar putea fi unul dintre cele mai rasunatoare din istoria Marii Britanii.
Marc Bradshaw, unul dintre reclamanti, spune ca a verificat instructiunile de pe site-ul Google pentru a impiedica compania sa-i colecteze date de pe iPhone.
"Mi-am dat seama ca Google modificase setarile de confidentialitate", a spus Bradshaw, expert IT.
"Au incercat sa spuna ca a fost o eroare de programare. Dar nu a fost un accident", a completat el.
Anterior, Google a dat asigurari ca nu va colecta date de la utilizatorii browser-ului Safari. Insa compania este acuzata ca a colectat date despre site-urile pe care utilizatorii le-au accesat, pentru a-i bombarda ulterior cu reclame.
Se pare ca problema i-ar fi afectat pe utilizatorii de computere Apple, iPhone si iPad care au folosit internetul in perioada septembrie 2011 - februarie 2012, dar si pe cei care au folosit browser-ul Safari in aceeasi perioada. Google castiga 95% din venituri din vanzarea spatiului publicitar. Compania a refuzat sa faca comentarii in legatura cu acest proces.
Google, proprietarul celui mai popular motor de cautare pe internet, are sediul central in Silicon Valley si birouri in America de Nord, America de Sud, Europa si Asia. Compania Google detine si cel mai popular site de continut video din lume, YouTube.