Gadgeturile meteo care iti spun cum sa te imbraci si daca va ploua. Cat te costa asa ceva in Romania
Putini stiu ca temperatura din camera nu trebuie sa fie mai mare de 22 de grade. Si cat de importanta este umiditatea aerului pe care il respiram.
Ne vin insa in ajutor diverse gadgeturi care sunt mai mult decat un termometru. Ele ne spun cum trebuie sa ne imbracam si daca va ploua in urmatoarele ore.
Dupa ce smartphone-ul a ingropat vanzarile de camere foto, acum intra pe o alta nisa: a meteorologiei. Cu un senzor de temperatura si umiditate, telefonul inteligent e astfel capabil sa spuna care este nivelul de confort dintr-o incapere si daca trebuie sa aerisiti ori sa cresteti umiditatea.
Daca totusi smartphone-ul e prea scump incat sa merite sa-l cumparati doar pentru aceasta functie, exista statii meteo speciale cu un pret de pornire de 100 de lei. Arata ca o rama foto, dar nu va lasati inselati de aparente. Folosesc un senzor extern, care se monteaza afara, si care prin unde radio, transmite informatiile. Pe ecran arata atat temperatura din camera, cat si cea exterioara plus umiditate si sansele de ploaie in urmatoarele ore.
"Una dintre functiile cele mai utile pentru mine este sa-mi indice nivelul de umiditate din incapere, asta in special iarna cand daca afara e frig si inauntru merg caloriferele, aerul devine foarte uscat si provoaca probleme respiratorii", spune Valentin Haicu.
Daca va uitati dupa design, exista statii meteo spectaculoase, cu proiector. Aceasta spre exemplu, pe langa temperatura arata si starea vremii intr-un format tridimensional.
"In functie de presiunea atmosferica de afara aceasta iti indica daca afara este innorat, culoarea albastru, daca este soare, se aprinde acesta rosu iar daca ploua se aprin acesti norisori.", spune Teodor Vlad, consultant de vanzari.
Unul dintre cele mai practice gadgeturi e cu siguranta aceasta umbrela care, oricat de tare bate vantul, pare sa nu se strice. Se roteste dupa directia vantului si ramane intacta.
Piata gadgeturilor a crescut exponential in ultimii ani si a ajuns in 2012 numai in Romania la aproape 1,5 miliarde de euro.