Fenomenul ”Clubhouse”. Cum funcționează aplicația de audio chat pe care o folosesc Elon Musk și Bill Gates
Într-o lume digitală în care imaginile sunt intens folosite pe toate reţelele de socializare o aplicaţie de audio chat câştigă din ce în ce mai mulţi adepţi.
''Clubhouse'' este nouă platformă care de la începutul anului doar în România a fost accesată de 75 de mii de utilizatori de Iphone. Aici au loc dezbateri iniţiate de o singură persoană, dar la care pot asista şi chiar interveni şi alţii.
Inclusiv Elon Musk sau Bill Gates au dat interviuri în această aplicaţie evaluată la un miliard de dolari.
Alegeri 2024
17:25
Elena Lasconi: Sunt sigură că nici voi nu vă doriţi un preşedinte care ameninţă că va scoate România din UE şi din NATO
16:31
Crin Antonescu: „Prezenţa lui Călin Georgescu în fotoliul de la Cotroceni aruncă România cu ani în urmă”
14:01
Victor Ponta își ține fanii în suspans: ”Nu o să votez cu doamna Lasconi. Cu cine votez, dacă votez, o să vă spun duminică”
13:16
CTP, despre judecătorii Curții Constituționale: ”CîCîRî este Dumnezeul lui C. Georgescu pe pământ”
Accesul se face pe baza unei invitaţii. Apoi aveţi la dispoziţie mai multe aşa numite camere virtuale în care au loc diferite dezbateri. Temele sunt dintre cele mai variate. În aplicaţia clubhouse, lansată deocamdată doar pentru sistemul de operare IOS, puteţi asculta diverşi oameni sau adresa întrebări, ridicând în mod virtual mâna.
Dragoş Stanca este unul dintre intiatorii unei astfel de discuţii virtuale şi este urmărit de aproximativ 3000 de oameni.
Dragoş Stanca: ”Acum suntem răsfăţaţi să avem Clubhouse în acest format pentru că este vorba despre un opus al gălăgiei şi al haosului şi a calităţii foarte joase a conţinutului pe care, din păcate, îl găsim în reţelele sociale deja împământănite, deja tradiţional, să spunem aşa. Aşa cum spuneau nişte copii foarte deştepţi şi amuzanţi, Facebook a devenit aplicaţia aia în care se ceartă bătrânii”.
Cel mai simplu este să caracterizăm Clubhouse ca un post de radio pe care îl ai într-o aplicație, cu o emisiune radio, intri în aplicaţie şi deschizi propria emisiune plus o reţea în care vorbim că la un talk how radio, o aplicaţie care îţi permite să ai invitaţi, să faci propriul talk show.
Utilizatorul poate accesa gratuit inclusiv dezbateri din alte ţări care se desfăşoară în timp real şi la care participă persoane celebre, de la Elon Musk, Oprah şi până la Bill Gates. Din păcate, aplicaţia nu are arhivă.
Alin Pandaru: ”Bil Gates a fost invitat la o discuţie de către un jurnalist din America şi am aflat de camera asta de pe Clubhouse şi l-am auzit pe Bill Gates vorbind live cu acel jurnalist şi a fost o experienţă foarte mişto”.
Dragoș Stanca: ”Conversaţii care se întâmplă astăzi: cum să construieşti un curs online, acum, în câteva minute începe această discuţie - Cum să ajuţi pe alţi oameni, cum să construieşti o companie implicată din punct de vedere social, care sunt cele importante abilităţi de care ai nevoie acum”.
Aproape 13% dintre utilizatorii de Iphone din România, care stau în mediul urban folosesc această aplicaţie. Aceştia au între 18 şi 44 de ani.
Aplicaţia a fost lansată anul trecut, de doi antreprenori din Silicon Valley şi a devenit rapid cunoscută, mai ales după ce Elon Musk a ţinut o prelegere. Tot el l-a invitat pe Vladimir Putin la o discuţie audio. Kremlinul a spus ulterior că miliardarul nu a răspuns la detaliile cerute pentru o posibilă întâlnire.