Facebook nu va accepta reclame politice noi cu o săptămâna înainte de alegerile din SUA
Facebook nu va accepta reclame politice noi cu o săptămâna înainte de alegerile din SUA
Decizia face parte dintr-o serie de măsuri descrise de companie ca fiind planul său final pentru reducerea riscurilor de răspândire a dezinformărilor în alegeri, transmite Reuters, citat de News.ro.
Operatorul celei mai mari reţele de socializare din lume va continua să permită campaniile şi reclamele politice aflate deja în sistem şi va permite modificarea sumelor alocate acestora şi ţintirea utilizatorilor, dar va bloca ajustarea conţinutului reclamelor sau designul acestora.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Facebook va crea o etichetă pentru postările candidaţilor sau ale campaniilor care vor încerca să îşi revendice victoria înainte ca rezultatele alegerilor să fie oficiale.
Într-un interviu acordat CBS News, difuzat joi, directorul general al Facebook Mark Zuckerberg a spus despre măsuri: „Acestea se vor aplica cu siguranţă preşedintelui odată ce noile reguli vor intra în vigoare şi se vor aplica tuturor în mod egal”.
Preşedintele Donald Trump candidează pentru un al doilea mandat, în faţa democratului Joe Biden şi vor avea loc, de asemenea, alegeri pentru Congres.
Într-o postare pe Facebook care a anunţat schimbările, Zuckerberg a afirmat că este îngrijorat de provocările unice pe care alegătorii le vor întâmpina anul acesta din cauza pandemiei de coronavirus, care a determinat o creştere a votului prin poştă.
„De asemenea, mă tem că, având o naţiune atât de divizată, în timp ce finalizarea rezultatelor alegerilor ar putea dura zile sau chiar săptămâni, ar putea exista un risc crescut de tulburări sociale în întreaga ţară”, a spus el.
Twitter a interzis anul trecut reclamele politice, iar Google, parte a grupului Alphabet, a limitat modul în care agenţii de publicitate electorală pot ţinti alegătorii.