Funcția nouă oferită de Facebook abia acum. Twitter și Youtube au introdus-o de mult

Ultima actualizare: 03-09-2020 11:38
facebook twitter youtube
Shutterstock

Facebook are o nouă funcție, implementată de abia acum, la mare distanță față de concurență. Facebook Watch permite primirea de videoclipuri repartizate în funcție de preferințele bifate de utilizator, și nu numai după algoritmul folosit de rețeaua de socializare.

Fluxul video al rețelei sociale poate fi personalizat de fiecare utilizator în parte, dar funcția este introdusă treptat, astfel că nu toată lumea are acces, deocamdată, la ea.

Topicurile erau folosite de mai multă vreme pe alte platforme sociale, precum YouTube sau Twitter, și permit urmărirea anumitor subiecte de interes personal. Astfel, conferă utilizatorilor un anumit grad de control asupra conţinutului pe care reţeaua socială îl afişează, relatează news.ro.

Mecanismul, folosit de acum și de Facebook, constă în a furniza cu prioritate subiecte care corespund categoriilor preferate de fiecare utilizator în parte.

Așadar, Facebook Watch permite utilizatorilor care și-au exprimat preferințele să aleagă subiectele de interes şi să primească în feed mai mult conţinut din categoriile dorite.

Până acum, la fel ca în newsfeed-ul principal, Facebook afişa postările exclusiv pe baza algoritmului, care ia în calcul profilul şi istoricul utilizatorilor.

Din profilul personal din secțiunea Facebook Watch, utilizatorul poate accesa categorii de topicuri precum Educaţie, Sport, Muzică, Tehnologie etc.

Un amănunt important este că utilizatorul poate să aleagă punctual subiecte care îl interesează, în loc să se rezume la o categorie generală. Topicurile pot fi un joc anume, un telefon anume sau o rasă de câini, spre exemplu.

Pe viitor, opțiunea de topicuri ar putea fi introdusă și în news-feed-ul principal.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO