Facebook își plătește utilizatorii ca să-și dezactiveze conturile. Cât vor încasa doritorii

Ultima actualizare: 04-09-2020 14:30
Facebook își plătește utilizatorii ca să-și dezactiveze conturile. Cât vor încasa doritorii
Getty

Facebook va plăti până la 400.000 de utilizatori Facebook și Instagram să renunțe la folosirea acestor rețele sociale pe perioada campaniilor electorale din SUA.

 

Gigantul media realizează un studiu alături de 17 institute academice care își propune să înțeleagă mai bine ”impactul Facebook și Instagram asupra comportamentului și a atitudinilor politice cheie” din perioada campaniilor electorale, scrie Business Insider.

Jurnalista Elizabeth Dwoskin de la Washington Post a publicat notificări trimise unor utilizatori de Instagram săptămâna aceasta în care cei de la Facebook îi întreabă ce despăgubiri ar fi dispuși să accepte pentru a-și dezactiva conturile.

Facebook oferă opțiuni de 10, 15 sau 20 de dolari pe săptămână și se așteaptă să participle la acest studiu între 200.000 și 400.000 de utilizatori.

 

Studiul se va întinde pe o perioadă de două luni

 

”Acest studiu va examina impactul modului în care oamenii interacționează cu produsele noastre, inclusiv conținutul partajat în fluxul de Știri și pe Instagram și rolul caracteristicilor precum sistemele de clasificare a conținutului”, a anunțat luni Facebook.

Cercetarea va avea loc înaintea alegerilor prezidențiale din noiembrie și se va desfășura până în decembrie.

”Oricine alege să participe, fie că va completa sondaje, fie că își va dezactiva contul de Facebook sau Instagram pentru o perioadă de timp, va fi recompensat. Este o procedură standard pentru acest tip de cercetare academică”, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook pentru Washington Post.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO