De ce le este hackerilor atat de usor. Cele mai comune parole utilizate pentru conturi online

Ultima actualizare: 07-11-2012 07:35
parola

In ciuda avertizarilor in privinta securitatii, un numar surprinzator de mare de utilizatori de internet continua sa utilizeze pe post de parole combinatii banale de cifre si litere.

Dupa ce Yahoo s-a confruntat cu o problema serioasa de incalcare a securitatii, o companie IT din Slovacia a dat publicitatii o lista cu cele mai utilizate parole care au fost sparte de piratii internetului.

In prealabil, compania, ESET, a studiat detaliile a aproape jumatate de million de conturi online care au fost atacate de un grup de hackeri.

Analiza a stabilit ca aproape 1.700 (0,38%) din conturile atacate erau protejate de parola “123456”, in timp ce 780 de utilizatori optasera pentru parola “password” (parola). De altfel, in 2011, “password” a fost cea mai utilizata parola.

In top 10 mai figureaza parole cum ar fi: “bine ai venit”, “abc123”, “12345678” sau “printesa”. Ele sunt usor de tinut minte, dar in acelasi timp si usor de ghicit.

Bresa de securitate a aparut miercurea trecuta, cand un grup de hackeri a postat online detaliile a 450.000 de conturi si parole pe care, sustin ei, le-ar fi furat din serverul Yahoo.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO