Atac cibernetic asupra site-urilor aeroporturilor din România. Ce au cerut hackerii pro-ruși, într-un mesaj în limba română
Gruparea de hackeri pro-ruși ne-a atacat din nou. De această dată victime au căzut site-urile mai multor aeroporturi din țara noastră.
Atacul cibernetic a fost revendicat cu puțin înainte de miezul nopții, pe canalul lor de Telegram.
Vizate, după cum susțin aceștia, au fost 13 site-uri ale aeroporturilor din România, printre care Henri Coandă din București, Avram Iancu din Cluj și cel din Arad.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Serverele care gestionează website-urile Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB) au fost supuse la atacuri cibernetice repetate în ultimele zile, dar nu au fost înregistrate pierderi de informaţii, a anunţat luni CNAB.
"În cursul ultimelor zile, serverele care gestionează website-urile CN Aeroporturi Bucureşti au fost supuse la atacuri cibernetice repetate. Atacurile au fost de tip DDoS (distributed denial of service), ultimul dintre acestea afectând, în primele ore ale zilei de 2 mai 2022, funcţionarea website-ului bucharestairports.ro. Pentru câteva ore, acest site a fost inaccesibil publicului dar, începând cu dimineaţa aceleiaşi zile, funcţionarea normală a fost restabilită prin colaborarea între specialiştii CNAB şi cei ai firmei care asigură găzduirea şi mentenanţa lui", informează compania.
Potrivit sursei citate, nu s-au înregistrat pierderi de informaţii şi nu a fost afectat serverul de e-mail.
Printr-un mesaj în limba română, hackerii au cerut ca armele care merg către Ucraina să nu mai tranziteze țara noastră.
Cel mai probabil, a fost un atac DDOS. Prin astfel de atacuri hackerii nu au acces la informații sensibile sau clasificate, ei doar blochează accesul la site-ul respectiv.
Incidentul din această noapte vine după ce, în urmă cu trei zile, site-urile guvernului, Ministerului Apărării, al Poliției de Frontieră și al CFR Călători nu au putut fi accesate câteva ore.