Apple a lansat prima versiune beta de iOS 14. Ce noutăți aduce

Dată publicare: 10-07-2020 09:01
Dată actualizare: 10-07-2020 09:13


Apple a lansat prima versiune beta de iOS 14. Ce noutăți aduce

Producătorul iPhone-ului a publicat primul beta al viitoarei versiuni de iOS, care este acum disponibil public şi poate fi instalat de oricine doreşte.

 

Apple a făcut un nou pas spre lansarea unei versiuni de iOS şi iPadOS, sistemele de operare pentru iPhone şi iPad. Cele două sunt acum disponibile în variantă beta şi pot fi descărcate de pe site-ul oficial.

Cei care doresc să încerce versiunea beta trebuie să se înscrie în Apple Beta Software Program şi să descarce profilul necesar trecerii de la versiunea stabilă la cea de test pe dispozitivul mobil. După aceasta, update-ul va fi instalat ca oricare altul.

Ca în fiecare an, Apple va lansa noua versiune a sistemelor sale mobile de operare în luna septembrie. Până atunci, ar trebui să mai apară măcar încă o versiune de test, etichetată Beta 2.

 

Pe ce telefoane poate fi instalat iOS 14

 

iOS 14 reprezintă unul dintre cele mai bogate în noutăţi update-uri pe care le-a lansat Apple în ultima vreme şi vine după un iOS 13 care trebuia să se concentreze pe stabilitate, dar care, la rândul lui, a introdus numeroase bug-uri, pentru a căror reparare au fost necesare multe alte update-uri minore.

Widget-urile “libere”, App Library (un fel de App Drawer care grupează pe foldere toate aplicaţiile instalate), modul picture-in-picture pentru video, alegerea unora dintre aplicaţiile implicite şi o nouă aplicaţie pentru traduceri sunt câteva din noutăţile care se vor regăsi în iOS 14 şi iPadOS 14.

iOS 14 va putea fi instalat pe toate smartphone-urile Apple de la iPhone 6S încoace. iPadOS va rula pe toate tabletele iPad din ultimii 6 ani, începând cu iPad Air 2.

 

Sursa: News.ro

Tags: apple, ios 14, update,