Apogeul retelelor sociale. Cum poate schimba Twitter viitorul celei mai puternice tari din lume
Mesajele pe Twitter, utilizate de catre candidatii la alegerile prezidentiale americane din noiembrie pentru a mobiliza alegatorii, a colecta fonduri sau a face campanie ar putea, pentru prima data, sa influenteze alegerile, relateaza AFP.
Twitter poate "influenta cursul dezbaterii nationale", apreciaza Zach Green, directorul firmei de studii media 140Elect, care ofera consiliere politicienilor cu privire la utilizarea Twitter.
"Twitter poate injecta un mesaj in dezbaterea nationala si poti sa iti exprimi opinia in aceasta privinta inainte sa apara vreun articol de presa", declara Green pentru AFP. "Poti intra, de asemenea, intr-o dezbatere nationala, pentru ca Twitter permite candidatilor sa se adreseze oamenilor direct", continua el.
Alegeri 2024
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
In opinia lui Tony Fratto, un fost purtator de cuvant al Casei Albe in timpul presedintiei lui George W. Bush si directorul firmei de consultanta Hamilton Place Strategies, Twitter poate face diferenta. "A permis echipelor electorale sa se adreseze unui numar maxim de oameni foarte repede si ieftin", explica el pentru AFP.
"Nu numai ca poti sa adresezi un mesaj unor milioane de oameni, dar poti totodata sa raspunzi foarte repede unor acuzatii. Inainte trebuia sa creezi un mesaj pentru televiziune sau sa scrii un comunicat de presa", aminteste Fratto.
"Cu Twitter, imediat ce apare o critica sau o publicitate negativa, poti raspunde imediat si-i poti determina pe sustinatorii tai sa reactioneze" adauga el.
Presedintele democrat Barack Obama il domina, de departe, pe rivalul sau republican pe Twitter, cu 18,7 milioane de abonati, fata de mai putin de 900.000 cati are Mitt Romney.
Obama posteaza de zece ori mai multe mesaje pe Twitter decat Romney. Insa mesajele acestuia din urma sunt cel mai adesea impartasite si retransmise, ceea ce sugereaza ca sustinatorii sai sunt mai "motivati", remarca Green.
Jeanette Castillo, profesor specialist in mediae digitale la Universitatea din Florida, va studia importanta retelelor sociale pe Internet. "Va fi interesant de observat pana la ce punct mobilizeaza oamenii", apreciaza ea.
Citeste articolul in continuare pe www.yoda.ro