Bani pentru idei bune de afaceri. Ce programe de finanțare încep în perioada următoare
Dacă aveți o idee de afacere, dar nu aveți bani să o începeți, există soluții.
În perioada următoare vor fi lansate mai multe programe de finanțare prin care se acordă granturi nerambursabile între 5.000 și 120.000 de euro, fie pentru cei la început de drum, care vor să deschidă o afacere, fie pentru firme mai vechi.
Marian Dumitrache, consultant în accesarea fondurilor europene și naționale, de la academiadefinantare.ro, a fost invitatul Ștefanei Todică la emisiunea iBani.
Alegeri 2024
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
22:40
Ce a răspuns Nicolae Ciucă la întrebarea dacă a scris versurile manelei ce i-a fost dedicată de Dani Mocanu
22:10
„Cine poate să-l oprească pe Simion”. CTP: „În acest tur 1, fiecare candidat va fi pe barba lui, mai puțin dna Lasconi”
19:35
Peste un milion de tineri vor vota pentru prima dată la alegerile prezidențiale. „Este arma noastră”
Ștefana Todică: „Cei care au o idee bună pentru o afacere, dar nu au bani deloc să pornească la drum, au șanse să primească finanțare?”
Marian Dumitrache: „Programul finanțare care ar fi cel mai potrivit pentru un astfel de scenariu ar fi Start Up Nation. A ajuns deja la cea de-a treia ediție de finanțare. Prin urmare, există un istoric ar ideilor de afaceri bune are își găsesc finanțare printr-un program cu finanțare nerambursabilă oferit de stat. Într-adevăr trebuie să existe fonduri proprii, însă nu de la începutul afacerii. Vorbim pentru moment de înființarea unui SRL și apoi depunerea proiectului. În cazul în care antreprenorii vor lucra cu o firmă de consultanță, într-adevăr vor trebui să ia în calcul această primă plată uneori cerută de către consultați. Poate fi de la 0 la câteva mii de lei. Dincolo de acest lucru, pregătirea proiectului va fi făcută fără alte costuri importante. În schimb, în momentul în care proiectul va fi aprobat și finanțarea va fi certă, de această dată, spre deosebire de celalalte două programe de finanțare care au funcționat în trecut, va fi necesară o contribuție proprie din partea solicitantului, care va fi de la 5% până la 15%. Evident, pentru sporirea șanselor de finanțare, se recomandă ca antreprenorul să ia în calcul de la început o contribuție proprie de 15%. Acești bani dacă nu îi va avea, după aprobarea proiectului, se va adresa unei bănci care îi va oferi cu siguranță o soluție de finanțare. Există posibilitatea de împrumut și pentru partea de cofinanțare, în schimb, pentru partea de 85% care ulterior va fi decontată de către stat, există protocoale pe care statul le încheie cu diverse bănci”.
Care sunt celalalte programe și care sunt afacerile care au cele mai mare șanse pentru a primi finanțare aflați din VIDEO.